Geçtiğimiz Pazar günü Endonezya’nın doğusunda bir ahşap yolcu gemisinin batması üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Endonezya açıklarında gerçekleşen tekne kazasının ardından arama kurtarma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; teknenin 27 yolcusu olduğu ve 12 kişinin kazanın ardından kurtarıldığı belirtilmişti.

Teknede müretttebat ile birlikte 27 kişi olduğu düşünülüyordu ancak yolcu sayısı bilinenden çok daha fazla çıktı. Kayıp yakınlarının başvuruları sonucunda yapılan son güncellemelere göre resmi rakamlar teknedeki yolcu sayısının 70 olduğunu gösteriyor.

Deniz Polisi tarafından 8 adet kurtarma botu tahsis edilen kazanın gerçekleşmesinin üzerinden iki gün geçmesine rağmen ise 58 kişi hala bulunamadı.

Ulaştırma Bakanlığı sözcüsü Bambang Ervan yaptığı açıklamada teknenin bir yolcu teknesi olmadığını ve lojistik amaçlı kullanıldığını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi Benny Manuputy ise teknede göçmen taşındığına dair bir göstergenin olmadığını belirtti.

Son yıllarda Avustralya'ya ulaşmak isteyen göçmenler için önemli bir geçiş noktası haline gelen Endonezya adaları  gemi kazalarında kötü bir sicile sahip. Örneğin, Sulawesi Adası açıklarında 2010 yılında 300’den fazla kişinin öldüğü biliniyor.

Editör: TE Bilişim