Batan tekne belgesiz, kaptanı da ehliyetsiz çıktı      
 
 
ANTALYA'da dün çıktığı şelale gezisinden dönerken batan ‘Prenses Doğa’ adlı lüks yatın sigortasının ve sefere çıkış belgesinin bulunmadığı, kaptanının da ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Antalya Liman Başkanlığı, yatın sahibi olan firmaya 560 lira ceza kesti.

Özel bir firmaya ait ‘Prenses Doğa’ adlı 12 kişilik lüks yat, dün Çelebi Marina'dan çıktıktan Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü yeri görüp dönüşe geçmiş, saat 14.00 sıralarında Antalya açıklarında su almaya başlamıştı. Deniz Polisi'nden yardım istenmesi üzerine yatta bulunan kaptan Kadir Çelikbaş ile eşi Mehtap Çelikbaş, Süleyman Karakaya, Ali Gök, Tuncay Durak, Ahmet Karakaya, Süleyman Karakaya ve Nur Karakaya, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından botlarla kurtarılmıştı. Lüks yat bir teknenin yedeğinde Yat Limanı'na çekilmek istenirken sulara gömülmüştü. Yatın batma anı objektiflere de saniye saniye yansımış, 1 milyon dolar değerindeki yatın Manavgat İskelesi'nde yenilendikten sonra deneme seferi için ilk kez denize açıldığı belirtilmişti.

Antalya Liman Başkanlığı'nın yaptığı incelemede, yatın otomatik miçosunun arıza yapması nedeniyle su alarak battığı belirlendi. Yat Limanı açıklarında 35 metre derinlikte oturduğu tespit edilen teknenin sigortasının ve sefere çıkma belgesinin olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca teknenin sahibi olan ve kaptan olduğunu bildiren Kadir Çelikbaş'ın da kaptan ehliyetinin bulunmadığı tespit edildi.

Antalya Liman Başkanlığı, lüks yatın sahibi olan şirkete, “Denizde mal ve can güvenliğine muhalefet ederek kaptansız ve belgesiz sefere çıkmak” suçlarından 560 lira ceza kesti.

Antalya'daki bir araç kiralama şirketinin ortağı olan tekne sahibi Kadir Çelikbaş'ın eşiyle birlikte İstanbul'dan tatile gelen aile dostlarını gezdirmeye çıkardığı kaydedildi.

Editör: TE Bilişim