Batık geminin laneti
 
Onlarca kamyonla batıp, 5 kişinin yaşamına mal olan Ro-Ro gemisinde yine ölüm. Yüzeye çıkarma çalışması sırasında 1 dalgıç hayatını kaybetti

Balıkesir Bandırma'da 14 Eylül 2008 günü batıp, 5 kamyon sürücüsünün yaşamını yitirmesine neden olan 'Hayat N' adlı Ro-Ro gemisinden kötü haber. Batığın çıkarılması için yürütülen çalışmalarda bir dalgıç hayatını kaybetti.

Geminin su yüzeyine çıkarılmasında görevli firmada çalışan dalgıçlar Resul Yayla (40) ile Taner Aslan Kaşıkçılar (40), güverte bölümünü kaynak makinesi ile kesmek için suya daldı. Kesim sırasında, geminin saç platformlarından biri basınç nedeniyle patladı. Ağır yaralanan Yayla, diğer dalgıç tarafından denizden çıkarıldı. Bandırma Güven Karahan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yayla kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Bandırma-Ambarlı seferini yapan gemi limdan çıkış yaptıktan kısa süre sonra onlarca kamyonla birlikte batmıştı. Kazada kamyon sürücülerinden Özer Erdoğan, Necati Kalın, Şevki Gönüllü, Murat Karaca ve Yahya Özoğlu hayatını kaybetmişti. Batık gemi, yaklaşık 5 aydır parçalanarak kısım kısım çıkarılıyordu.

Editör: TE Bilişim