Batan Gemideki Çarkçıbaşı Aranıyor


 Kocaeli'nin Gebze İlçesine Bağlı Darıca Beldesi Açıklarında Dün Başka Bir Gemiyle Çarpıştıktan Sonra Batan Kuru Yük Gemisinin Kaybolan Çarkçıbaşını Arama Çalışmalarına Yeniden Başlandı.


Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesi açıklarında dün başka bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan kuru yük gemisinin kaybolan çarkçıbaşını arama çalışmalarına yeniden başlandı.

Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, demir yüklü ''Zinnet Mete'' adlı kuru yük gemisi ile Yelkenkaya mevkisinde kıyıdan yaklaşık bir deniz mili açıkta çarpıştıktan sonra batan ''Turgut Kocabaş'' adlı kuru yük gemisinin kaybolan çarkçıbaşı Selahattin Şengül'ü arama çalışmalarına sabah yeniden başladı.  


3 bin 500 ton demir taşıyan Turgut Kocabaş'ın yaklaşık 65 metre derinlikte olduğu, çarkçıbaşının geminin içinde olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi. Dalgıçların geminin içini arayacakları belirtildi.

Kazanın ardından Gebze Devlet Hastanesine kaldırılan 15 gemi personelinden 14'ü ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Hafif yaralanan Azmi Dişlioğlu'nun tedavisinin de tamamlandığı, kontrol amacıyla hastanede tutulduğu öğrenildi.

Öte yandan, çarpışmanın etkisiyle gemilerden denize akan mazot, geniş bir alana yayıldı. Batan gemiye ve personeline ait bazı malzemeler kıyıya vurdu

Kaynak:AA

Editör: TE Bilişim