Batan Gemi Balıkçıları Zor Durumda Bıraktı

Balıkesir'de iskelede batan gemi balık yasağının ardından denize açılmak isteyen balıkçıları zor durumda bıraktı.  Marmara İlçesi açıklarında geçen yıl yük kayması sonucu yan yatıp batma tehlikesi geçiren ve daha sonra çekildiği Erdek İlçesi'ne bağlı Narlı İskelesi'nde batan 'Pasha' isimli gemi 1 yıldan bu yana çıkartılmayı bekliyor.

Narlı'daki balıkçılar, avlanma yasağının kalkmasından sonra, batan gemi nedeniyle motorlarını başka iskelelere çekmek zorunda kaldıklarını söyledi. İznik Limanı'ndan geçen yılın eylül ayında aldığı MDF yükünü, Lübnan ve Mısar'a götürmek için yola çıkan, 'Pasha' adlı kuru yük gemisi, Marmara İlçesi'nin 3 mil açığında, yük kayması sonucu yan yatıp batma tehlikesi geçirdi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Erdek'in Narlı Köyü'nde iskeleye çekilen Tanzanya bandıralı 63 metre uzunluğundaki gemi burada battı. Batan geminin 1 yıldan bu yana çıkartılmaması, Narlı'daki geçimini balıkçılıkla karşılayan aileleri zor durumda bıraktı.

Muhtar Burhan Çandır, şöyle dedi: "Batan gemi, balıkçı motorlarının iskeleye giriş ve çıkışını engelliyor. Motorlarımız zorunlu olarak başka iskelelerde kalıyor. Buda bizi masrafa sokuyor. Geminin çıkartılması için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile görüştük. Bize sorunun ihale ile çözümleneceğini söylediler. Fakat geçen süre içersinde hiç bir girişimde bulunulmadı." Muhtar Burhan Çandır, geminin bir an önce çıkartılıp, iskelenin kullanılır hale gelmesi için girişimlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Editör: TE Bilişim