ASKİ laboratuarlarında yapılan kimyasal ve bakteriyolojik su analizleri sonucunda, Ankara şehir şebeke suyunun dünya standartlarına uygun bulunduğu bildirildi.

Yetkililer, başkentin içme suyu gereksinimi karşılayan ASKİ'nin, suyu en temiz ve sağlıklı şekilde kullanıma sunmak için büyük bir titizlik içinde çalıştığını belirterek, suyun kaynağından alınıp arıtma tesislerinde arıtılmasının ardından, farklı noktalarda alınan su numuneleriyle yeniden testten geçirilerek, suyu hijyen bir şekilde musluklardan akıttıklarını söyledi.

ASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, ASKİ Genel Müdürlüğü ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başkentin çeşitli bölgelerinden su numuneleri alındığı ve sonuçların olumlu olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Başkentin farklı 618 sabit noktasından her gün aldığımız su numunelerinin kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini yapıyoruz. Geçen ayda yapmış olduğumuz analizler sonucunda başkent içme suyunun WHO (Dünya Sağlık Örgütü) standartlarına uygun olduğunu saptadık" denildi.

Açıklamada, 618 sabit odak noktayla İvedik ve Pursaklar Arıtma Tesisleri çıkışından alınan su numunelerinde yapılan 274'ü kimyasal, 601'i bakteriyolojik kontrollerin tamamının TSE'ye uygunluğun bir kez daha saptandığı ifade edildi.

Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı'na bağlı Su Kalite Kontrol Şube laboratuarlarında şehir şebeke su analizleri, WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ve EEC (Avrupa Birliği Standartları) göz önüne alınarak yapıldığını vurgulayan açıklamada, her ay sonuçları raporlaştırılan içme suyu analizlerinin ay boyunca sürekli denetlendiği bildirildi.
DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim