Ege Denizi’ni temizleyen başkanlara TURMEPA’dan ödül

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi ve Deniz Temiz Derneği / TURMEPA tarafından gerçekleştirilen deniz ve çevre konulu eğitim programlarına destek veren kurumların yöneticilerine teşekkür belgeleri, Kültürpark’taki TURMEPA Çocuk Etkinlikleri alanında düzenlenen törenle verildi.

Törene; DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özden Çokdeğer, DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu,  İZFAŞ Fuarlar Müdürü Levent Veryeri, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Yeni Foça Belediye Başkanı Osman Yurtseven, Eski Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Gümüldür Belediye Başkanı Bülent Rüzgar, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Tolga Erdoğan, Özel İzmir Bilge Ata Okulları Kurucu Temsilcisi Ömer Kaplan ile DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, oda olarak çocuklara deniz ve çevre temizliğini bilincini aşılamak için çeşitli çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Ağustos ayı içerisinde Yeni Foça’dan Kuşadası’na kadar toplam 11 ilçede çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Halil Hatipoğlu; “Çocuklarımıza ilk başta denizin ne anlam ifade ettiğini, denizin ve içerisindeki canlıların nasıl korunması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Yaz tatili süresince, bu gösterilerimize ev sahipliği yapan belediye başkanlarımıza sonsuz teşekkürler. Çalışmalarımız, önümüzdeki yıl da tüm hızıyla devam edecek” diye konuştu.

Hatipoğlu’nun konuşmasının ardından, DTO İzmir Şubesi ve TURMEPA tarafından gerçekleştirilen, Dev Çocuk Tiyatrosu sanatçılarının sahnelediği ‘Akdeniz’in Büyüsü: Alipot’ adlı çocuk oyununun gösterimine katkıda bulunan belediye başkanları ve kurum yöneticilerine teşekkür belgeleri verildi. 

Törenden sonra devam eden etkinlikler kapsamında, ‘Akdeniz’in Büyüsü: Alipot’ adlı oyun, miniklerle buluştu. Kültürpark’ta, çeşitli oyunlar ve animasyonlarla deniz temizliği bilincini yerleştirmeyi amaç edinen TURMEPA Çocuk Etkinlikleri, 9 Eylül 2007 tarihine kadar hergün, 18.00 – 23.00 saatleri arasında, çocuklarla buluşmaya devam edecek.


Fotoğraf 1 : Soldan sağa; Yeni Foça Belediye Başkanı Osman Yurtseven, Eski Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Özden Çokdeğer, İZFAŞ Fuarlar Müdürü Levent Veryeri, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Tolga Erdoğan, DTO Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Çakın, Emrah Gezgin ve Kaan Altuğ, Gümüldür Belediye Başkanı Bülent Rüzgar, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu.

Fotoğraf 2 : Soldan sağa; Yeni Foça Belediye Başkanı Osman Yurtseven, Eski Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Özden Çokdeğer,  Gümüldür Belediye Başkanı Bülent Rüzgar, İZFAŞ Fuarlar Müdürü Levent Veryeri, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Tolga Erdoğan, DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, DTO Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Çakın, Emrah Gezgin ve Kaan Altuğ ile Dev Çocuk Tiyatrosu sanatçıları; İbrahim Kara, Ferdi Öztabak, Eser Akbaş, Özge Özdemir ve Sıla Topçam. 

Nuran Can/İzmir DTO

Editör: TE Bilişim