Başkan Kocadon Bodrumlu denizcilerle buluştu

 Başkan Kocadon: “Denizlerimizi temiz tutmak en büyük görevimiz.”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Denizciler Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda Bodrumlu denizcilerle bir araya geldi.

Denizciler Derneği Başkanı ve Üyeleri Mehmet Kocadon’a yerel seçimlerde başarı dileklerinde bulundular. Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz’ün ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıya başta Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon olmak üzere Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcıları Kemal Orman ve Mehmet Özalın, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri Cevat Soysal ve Ali Rıza Uysal, Denizciler Derneği Kurucu Üyeleri Mehmet İmbat ve İbrahim Erdoğan (Fenerci İbram) ile birlikte Denizciler Derneği Üyeleri de hazır bulundu.Kahvaltıda yerel seçim atmosferi yanı sıra denizcilik sektörü hakkında bir değerlendirme yapıldı.

“Bodrumlu denizci kardeşlerimiz, Türkiye ve dünyada ilki yarattılar” “Türkiye’de ilk mavi yolculuğu başlatanlar işte bu değerli kardeşlerimizdir.” diyen Başkan Kocadon, Bodrum’un denizlerini temiz tutmak için her daim Denizciler Derneği ile birlikte hareket ettiklerini, sektörün sorunlarına ışık tutmak amacıyla gerekli çalışmaları da üstlendiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Ben öncelikle başkanıma ve yönetimine düzenledikleri bu kahvaltı için teşekkür ediyorum. Ben zaten bu sektörün içinden gelmiş bir insanım, kendilerine de çok yakınım. Görev süremiz içerisinde birlikte çok iyi mücadele ettik. Biliyorsunuz ki limanımızın yer altıyla ilgili çalışmaları devam ediyor.

Bu çalışma hemen hemen Türkiye’deki ilk sistemlerden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Başkanımız bu konuda bize çok destek verdi. Özellikle de denizlerimizi temiz tutma konusunda güzel işbirliği yaptık; tekneler kiraladık, tekneler çalıştırdık. Hep şunu söylerim ki bu çok önemlidir; süngerci ve balıkçı kayıklarıyla Türkiye’de ve dünyada ilki yaratan, mavi yolculuğu yaratan işte bu denizci kardeşlerimizdir. Bodrumlu denizci kardeşlerimizdir. Bizim bu denizleri temiz tutmamız ise en büyük görevimizdir. Zannediyoruz ki denizler bitmeyecek. Bugün baktığımızda turizm sektörünün olmazsa olmaz kollarından bir tanesi de denizcilik sektörüdür. Bu sektörü canlı tutabilmemiz için öncelikle denizlerimizi temizlemek zorundayız ve daha da önemlisi denizlerimizi koruma, temiz tutma bilincini yaymak zorundayız. Bunun için ben başkanımla beraber bugün yaptığımız bu mücadeleyi bundan sonrada yapacağımızın sözünü veriyorum. Bugün bu güzel nezaketi ve daveti için de kendisine ayrıca çok teşekkür ediyorum.”

Başkan Demiröz: “İnşallah yeni dönemde de birlikte çalışmaya devam ederiz.”

Denizciler Derneği Başkanı Mehmet Demiröz ise Başkan Mehmet Kocadon ile yeni dönemde de bir arada çalışmalarını devam ettirmek temennisinde bulunarak, yerel seçim çalışmalarında kendisine başarılar diledi. Demiröz, Başkan Kocadon ile denizlerin korunması konusunda fikir alışverişinde bulunmak ve denizcilerin sorunlarını paylaşmak amacıyla bu daveti düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu: “Evet malumunuz üzere yeni bir seçim dönemine giriyoruz. Başkanımın bundan önceki dönemde ortaya koymuş olduğu çalışmalar herkesin malumu. Bundan sonrası için de eksik kalan yerlerde yeni dönemde neler yapılmasını gerektiğini paylaşmak ve bu konuda bizler de denizciler olarak, denizlerimizin çok hassasiyetle korunması gerektiği hususunda görüş alışverişinde bulunmak, denizcilerin sorunlarını anlatmak amacıyla bugün başkanımızla böyle bir kahvaltıda buluştuk. İnşallah yeni dönemde de birlikte çalışmaya devam ederiz. Memleket için, toplum için, Bodrum için, turizm için, ülkemiz için hayırlı çalışmalar yapmayı İnşallah Allah hepimize nasip eder. Bundan sonrası için ve önümüzdeki seçimlerde başkanımıza başarılar diliyorum. Yeni dönem için şimdiden hayırlı olsun diyorum. Geldiği için davetimize katıldığı içinde çok teşekkür ediyorum kendisine. Sağ olsun var olsun.”

Denizciler Derneği’nin kafeteryasında düzenlenen kahvaltıda Başkan ve denizciler bir süre sohbet etti. O sırada masanın üzerine tenteden aniden atlayan bir kedi ise hareketli anlar yaşattı.

Editör: TE Bilişim