Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi Altın Arı Ödülü Takdimi törenine katıldı. Başbakan Binali Yıldırım, üniversitedeki yaşadığı olayları anlattı.

 Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi’ni ziyaret etti. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu olan Binali Yıldırım, okulu hakkında açıklamalarda bulundu. Daha önceden bu sıralarda oturduğunu, şimdi ise bu çatı altında hitap ettiği için oldukça mutlu olduğunu belirten Yıldırım, ‘İstanbul Teknik Üniversitesi, ülkemizin en önemli üniversitelerinden biridir. Buradan yetişen öğrenciler, öğretmenler Türkiye’ye faydalı olmuş isimlerdir. Bu okuldan sanayiciler, bilim adamları, siyasetçiler, başbakanlar, bakanlar, bürokratlar ve cumhurbaşkanları yetiştirmiştir.' Bu yüzden İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Türkiye’nin geleceğinde önemli rol oynadığını belirtti.



HOCALARINI TEK TEK SAYDI

Okuduğu yıllardaki anılarını anlatan Başbakan Binali Yıldırım, hocalarının akıbetini de sormayı unutmadı. Üniversite yıllarının çok güzel olduğunu belirten Binali Yıldırım, bazı hocalarının isimlerini tek tek sayarken, bazılarının emekli olduğunu, bazılarının ise hayatını kaybettiğini öğrendi. Başbakan Binali Yıldırım, hayatını kaybeden hocalarına Allah’tan rahmet dilediğini belirtti.

SALONDAKİLERİ GÜLDÜRDÜ

Üniversite yıllarından bir anısını anlatan Başbakan Binali Yıldırım, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın profesörü olan Selim Palavan’ın taklidini yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, hocasının Rus zulmünden kaçarak Türkiye’ye geldiğini belirtti ve bir derste, ‘Yani yani de muhterem beyler de Necmettin Erbakan da fena bir adam değildir.’ sözlerini taklit etti. Başbakan Yıldırım’ın bu hareketi beğeni ile karşılandı.

 
Editör: TE Bilişim