Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin konum itibariyle güçlü olmaktan başka çaresinin bulunmadığını söyledi. Yıldırım, “Güçlü ülke güçlü ordu ile mümkündür.” dedi.

İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın da katıldığı ‘Burgazada’ korvetinin denize indirilmesi ve Kınalıada korvetinin ilk kaynak törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, burada bir konuşma yaptı. Yıldırım, “Güçlü ülke güçlü ordu ile mümkündür. Ülkemizin bulunduğu konum itibariyle güçlü olmaktan başka hiçbir çaresi yok. Zira etrafımız ateş çemberi ve birçok mazlum milletler bizim desteğimizi bekliyor, bizden umut bekliyor. Onun için Türkiye’de sadece savunma kabiliyetimizi geliştirmek yetmez. Aynı zamanda caydırıcılık kabiliyetimizi de geliştirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunu da yaparken yerli ve milli kaynaklara dayanmamız gerekir. Dışarıdan aldığınız her ekipman, her muharip araç günün birinde size çaresizliği de beraberinde getiriyor. 1974 çıkarma harekatında biz bunu gördük. O güne kadar bizim dostlarımız olan ve her anlamda stratejik ortaklıklarını tekrarlayanlar, birden bire bizi zorda bırakmak için gereken adımları atmakta asla tereddüt göstermediler. Bu topraklarda var olmanın şartı güçlü olmak, güçlü olmaya da devam etmektir.

‘SON 14 YILDA SAVUNMA SANAYİİNE 30 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPTIK’

Sayın Cumhurbaşkanım, son 14 yılda liderliğinizde savunma sanayimize 30 milyar dolar yatırım yaptık. Genç bir mühendis iken hazırlıyorum; yıllarca bu ve buna benzer gemiler Türkiye’nin hep gündeminde olmuş, 1980’li yıllarda başlayan projeler 2000’lere geldiğimiz halde hala konuşulmaya devam etmiştir. Ama şimdi konuşmuyoruz, yapıyoruz. Az konuşuyoruz, daha çok iş yapıyoruz. Bize yakışan da budur.”




Cihan
Kaynak: cha