İzmir'de yıllardır imar sorunuyla boğuşan İnciraltı'nda kurulan 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, kentin sorunlarını çok yakından bilen Başbakan Binali Yıldırım'dan müjdeli haber bekliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'e ilk ziyaretinde "İzmir'in çılgın projesi İzmir Körfez Geçiş Projesi (İZKARAY) yapıyoruz" sözü İnciraltı toprak sahipleri tarafından sevinçle karşılandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın hafta sonu İzmir'e ikinci ziyaretini yapacak olması, İnciraltı toprak sahiplerine büyük umut oldu.

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platform Başkanı Tayfun Karabulut, "İzmirli Başbakanımız Binali Yıldırım'a bu ziyaretinde çiçeğimizi vereceğimize inanıyoruz. Kendisinin İnciraltı'nın ekonomiye kazandırılması için çabalarını biliyor ve teşekkür etmek istiyoruz." dedi.

Yıllardır planlama bekleyen İnciraltı toprak sahiplerinin, 65. hükümetin yeni başbakanı ve Egeli 2 bakan ile birlikte sorunun çözüleceğine inandığını aktaran Karabulut, İzmirli başbakan ile sadece İnciraltı değil, kentin atağa kalkacağına inandıklarını vurguladı. Karabulut, "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir'e ilk ziyaretinde 35 proje arasındaki İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin startını müjdelemesi ve devamında İnciraltı’nın kent ekonomisine kazandırılacağı açıklamasının geleceğini ümit ediyoruz." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da İnciraltı hakkında çözüm iradesini görmek ve İzmir kamuoyunda da aynı iradenin olması, İzmir için bugüne kadar yaşanan çözüme en yakın durum olduğunu vurgulayan Karabulut, "Sorunun Başbakan Binali Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu ile birlikte bu yıl çözüme ulaştırılacağına inanıyoruz. İnciraltı planlanması sadece devletimizin, büyükşehir belediyemizin veya toprak sahiplerimizin sorunu değil, tüm İzmir'in sorunu. Yıllardır İnciraltı toprak sahipleri olarak sabırla beklediğimiz planlama eksikliğinin; bugün oluşan irade ile çözüleceğini görmekteyiz. Bugüne kadar emeği olan, ziyaretlerimizde destek olan ve bugünden sonra da destek olacak herkese şükranlarımızı iletiyoruz. Önceki nesillerimiz bu günleri göremedi ama bizlerin göreceğini bilmek hepimizi mutlu etmektedir." şeklinde konuştu.

Ramazan ayı boyunca Bahçelerarası'nda gerçekleştirdikleri iftar yemeğine tüm İzmir milletvekillerini ve belediye başkanlarını davet ettiklerini belirten Karabulut, yeni İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı da kısa süre içerisinde hoş geldin ziyaretine gideceklerini ve iftara davet edeceklerini açıkladı.

Toprak sahiplerinin artık dayanacak gücünün kalmadığını vurgulayan bölgenin 'Behice Ablası' Behice Şen ise "Yıllardır beklediğimiz imar sorunlarını İzmirli Başbakanımızın bu yıl çözeceğine inanıyoruz. Başkan Kocaoğlu ile kol kola versinler bu işi çözsünler artık. 90'lı yıllardan beri imar bekleyen topraklarımız rantçılar tarafından ucuza kapatılmaya çalışılıyor. Bir neslimizi tüketen sorun biz ölmeden çözüme kavuşsun, artık yeter." dedi.Cihan
Kaynak: cha