TYF 2007 YILININ BAŞARILI YELKENCİLERİNİ ÖDÜLLENDİRİYOR

Türkiye Yelken Federasyonu 2007 yılının en başarılı sporcularını belirledi. Yıl içinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldıkları derecelere göre belirlenen sporcular 15 Aralık günü yapılacak özel törenle ödül ve plaketlerini alacaklar.

2008 yılında Bejing’de yapılacak olan Olimpiyatlara katılma hakkı kazanan Ertuğrul İçingir ve Kemal Muslubaş da törende ödül alacak sporcular arasında.

Uluslararası yarışmalarda gösterdikleri başarılar sonucu yılın başarılı yelkencileri arasında yer alan diğer sporcular ise şöyle:  Tora Kutoğlu, İpeknaz Özden, Zeynep Yentür, Ayda Ünver, Akif Muslubaş, Rıfat Başak, Hakan Karakaplan, Efe Karakaplan, Fatih Akcan, Alper Takaz, Güneycan Kaptan, Bora Baştanoğlu, Canberk Karahan, Onur Bilgen.

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Optimist ve Laser sınıflarında Rank sıralamasına göre belirlenen başarılı yelkencilerin isim ve dereceleri şöyle:
 
172 sporcunun yer aldığı Optimist Rank Sıralamasında;
Genel sıralamada:1. Halil Demirel, 2. Muratcan Toyçelebi, 3. Mehmetcan Türkmen  

Kızlar kategorisinde:1. İpeknaz Özden, 2. Zeynep Yentür, 3. Ceyla Yurtseven 

78 sporcunun yer aldığı Laser 4.7 Rank Sıralamasında;
Genel Sıralamada;1. Canberk Karahan, 2. Cem Selçuk, 3. Utku Gönener  
En başarılı bayan sporcu; Arya Sevgen  

42 sporcunun yer aldığı Laser Radial Rank Sıralamasında;
1. Ercan Karagün , 2. Celal Tümşen , 3. Murat Almat 

15 sporcunun yer aldığı Laser Standart Rank Sıralamasında;
1. Onur Derebaşı  

Törende, başarılı çalışmalarından dolayı yelken antrenörü  Ali Osman Ayan’a ve yelkende gösterdikleri başarılardan dolayı Kazım Can Ulaş, Deniz Çınar ve Ateş Çınar’a da birer özel ödül verilecek.

Yelken sporuna verdikleri destekten dolayı Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na da birer plaketle teşekkür edilecek.

Türkiye Yelken Federasyonu’nun sponsorları arasında yer alan Kahve Dünyası adına Birol Altınkılıçlar, Spor Toto adına Bekir Yunus Uçar, Kutlu Torunlar, Kerem Mutlu, Danone, Soyak, Bosch ve Taner Halaçoğlu’na federasyona yaptıkları sponsorluk katkıları için özel birer plaketle teşekkür edilecek.

2007’nin en başarılı yelkencilerine ödülleri 15 Aralık 2007 Cumartesi günü saat 18.00’de Olimpiyat Evi’nde yapılacak törenle verilecek.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim