Yunan sitelerinde "Barış" gemisi ile ilgili akıl almaz iddialar öne sürülüyor. Bunlardan birisi de geminin kaptansız ve mürettebatsız olduğu iddiası. 

Ayrıca Yunan savaş gemilerinin Barış gemisinin üzerinde otomatik silahlı 2-3 kişi gördükleri de iddialar arasında. "Mülteci gemisinde silahlı adamların işi ne" deniliyor. 

Yunan basını, Barış gemisinin son iki haftada Türkiye, Mısır, Bulgaristan ve Rusya arasında seferler yaptığına dikkat çekiyor. Bu seferlerde de geminin taşımacılık yapmasının muhtemel olduğu iddia ediliyor. 

Barış gemisinin 70 metre boyuyla çok küçük bir gemi olmadığı, ayrıca çok eski bir gemi deolmadığı, 1987 yılı yapımı olduğu belirtilen haberlerde insan kaçakçılığının ilk kez böyle bir gemiyle Ege sularında görüldüğüne dikkat çekiliyor. 

Yunan basını ayrıca; NATO gemilerinin devriye gezdiği Akdeniz'de naıl olup da pek çok sefer yapan böyle bir geminin farkına varılamadığına da dikkat çekiliyor. 

Yunan basını haberlerinde geminin kaçak mültecileri muhtemelen Beyrut'tan yüklediği, Suriyeli, İranlı ve değişik Afrika ve Asya ülkelerinden kaçakların bulunduğu anlatılıyor. 

Geminin yarın sabah erken saatlerde Girit'in Ierapetra Limanına varması ve burada kaçak göçmenleri tahliye etmesi bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim