Barış Gemisi Kuşadası’na geldi

Barış ve dostluk için dünyayı gezen “Peace Boat” (Barış Gemisi), savaş karşıtlarından oluşan bin yolcusuyla Aydın’ın Kuşadası Limanı’nda demirledi.

KUŞADASI - Merkezi Japonya’da bulunan ve dünyada aynı amaçlı çalışmalar yapan örgütlerle ortak organizasyonu bulunan “Peace Boat’un (Barış Gemisi) Japon yolcularının, Kuşadası ve çevresindeki ören yerleri ile İzmir’i ziyaret edeceği bildirildi. 
 

Dünya turuna çıkan gemideki savaş karşıtlarının, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK) üyeleriyle her limanda yaptıkları basın açıklamasına, Kuşadası’nda izin verilmediği öne sürüldü. İptalin gerekçesiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Barış Gemisi’nin, bu gece Kuşadası’nda kaldıktan sonra yarın Yunanistan’ın Pire Limanı’na hareket edeceği belirtildi.

Gemi yetkili acentesi sorumlusu Hiromi Kanehara, yaptığı açıklamada, çıktıkları dünya turunun amacının, Japonya’dan başlayan ve 105 gün süren gezi boyunca ziyaret edilen ülkelerin insanları ile bire bir iletişim kurmak olduğunu kaydetti.

Kanehara, “Maalesef dünyanın her tarafında savaş var. Normal hayatımıza girdiği için çaresiz durumdayız. Her şeyin barışa doğru gitmesini umut ediyoruz” dedi. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim