Dünyanın en büyük barış gemisi olarak tanıtılan The Oceanic Peace Boat (Barış Gemisi), dünya turu çerçevesinde Kuşadası Limanı'na geldi. Merkezi Japonya'da bulunan "Barış Gemisi" adlı uluslararası sivil toplum kuruluşunun aynı adlı gemisinde, buna üye 750 Japon bulunuyor. Kafile, önce otobüslerle Efes, Meryem Ana ve Saint Jean Kilisesi gibi tarihi yerleri gezdi. Turistlerin bir kısmı ise ilçede alışveriş yapmaşı tercih etti.

Japonya'daki felaket sebebiyle bayrakların yarıya indirildiğini gören yolcuların duygulandığını belirten acente yetkilisi Mahmut Aydın, "Peace Boat üyeleri, Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdiklerini söyledi." dedi.

Dünyada aynı amaçla çalışan örgütlenmelerle ortak organizasyonlar yapan Peace Boat, uluslararası insan hakları, barış, eşitlik ve çevre hakları için mücadele veriyor. Bazen aylar süren gemi gezileri ve global eğitim programları düzenleyerek, dünyadaki politik değişim ve gelişmelere dikkat çekiyor. Genellikle diyalog halinde oldukları örgütlenmelerin bulunduğu ülkeleri ziyaret ediyor. Asıl çalışma alanlarını ise Japonya'daki sekiz merkez ve Kuzey Asya oluşturuyor.

Editör: TE Bilişim