Barbaros Hayrettin Paşa Gemisinin yabancı personeline 3 yıllığına 83 milyon dolar ödenecek.
 
2 Gün önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2 ve 3 boyutlu arama yapabilecek  bir sismik gemi alındığını açıklamıştı. Bakan Yıldız bu gemi için  “130 milyon dolar  civarında bir ödeme yaptık demişti
 
Polarcus’un web sayfasında  TPAO ile anlaşmanın 10 Aralık 2012 ‘de imzalandığı belirtiliyor. Bunun yanısıra  anlaşmanın  3 yıl boyunca sismik verilerin toplanması, işlenmesi ve yönetimi ile gemide verilecek hizmet de dahil 213 milyon dolara gerçekleştirildiği ifade ediliyor.Bu durumda geminin kendisinin dışında 3 yıllık hizmet  bedeli olarak  83 milyon dolar ödendiği görülüyor.
 
Polarcus şirketinin  uluslararası deniz araştırmaları yapan ve merkezi ofisi  Dubai’de buluna bir şirket olduğu ve  500’e yakın çalışanının  bulunduğu belirtiliyor.

MTA'nın Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile yaptığı sözleşme kapsamında İstanbul Tersanesinde 100 Milyon Euro maliyetle yapılması öngörülen yerli sismik araştırma gemisinin sözkonusu olduğu dönemde TPAO'nın bu gemiyi satın alması kamuoyunda soru işaretlerine neden olmuştu.

Ayrıca anlaşmada veya enerji bakanlığı açıklamalarında 3 yıl sonraki personel durumunun ne olacağı da meçhul durumda..

Editör: TE Bilişim