Tuzla'da kırmızı-beyaza boyanan Türkiye'nin yeni araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa, dün İstanbul'a gelerek Salıpazarı Rıhtımına bağladı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO), Polarcus firmasından satın aldığı ve bayrak değişimi ile Barbaros Hayreddin Paşa adını verdiği yeni sismik araştırma gemisi, 23 Şubat Cumartesi günü (bugün) Karaköy Limanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle kamuoyuna tanıtılacak.

TPAO, orijinal adı Polarcus Samur olan sismik araştırma gemisini doğalgaz ve petrol aramaları için Norveçli Polarcus firmasından satın aldı. Tersanede kırmızı-beyaza boyanan ve Barbaros Hayreddin Paşa adını alan gemiye Türk bayrağı çekildi. İki ve üç boyutlu sismik veri toplayabilen, yön ve pozisyon tayinini uydu haberleşmesi ile otomatik olarak yapabilen 84 metre uzunluğundaki gemide bir de helikopter pisti bulunuyor.

Geminin, Karadeniz ve Akdeniz'de sondaj öncesi arama faaliyetleri kapsamında planlanan sismik veri toplama projeleri için yola çıkması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim