KOÜ Barbaros Denizcilik'in Kariyer Günleri Konuğu Gemi Brokerleri Derneği Oldu

Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen Güz Dönemi Kariyer günleri kapsamında 23 Aralık 2014 Salı günü saat 13.00'da Vira Konferans Salonu'nda gerçekleşen oturumun konuğu Gemi Brokerleri Derneği oldu.Oturuma Gemi Brokerleri Derneği'ni temsilen Dernek Başkanı Fikret Köseoğlu ve Başkan Yardımcısı Ali Güç katıldılar.

Barbaros Denizcilik Kulübü üyelerinden Semih Evre , Barbaros Denizcilik Kulübü'nün 2014 yılında gerçekleştirdiği ve 2015 yılında gerçekleştirmek istediği etkinlikleri protokol , okul öğretmenleri ve öğrencilerine sundu.

Dernek Başkanı Fikret Köseoğlu sözlerine davetleri için Barbaros Denizcilik Kulübüne teşekkürlerini sunarak başladı.İstanbul İşletme Fakültesi'nden 1995 yılında mezun olduğunu söyleyen Köseoğlu 2005 yılında kendi şirketini kurarak bugünlere ulaştığını belirtti.

Derneklerinin Piri Reis Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri Brokerlik kursu ve BİMCO şirketi ile Masterclass projelerinin olduğunda belirten Köseoğlu dernek olarak gerçekleştirdikleri çoğu etkinlik,seminer vb. programların ücretsiz olduğunu söylerken sosyal sorumluluk projelerine ve eğitim faaliyetlerine verdikleri öneme de vurgu yaptı.

Başkan Yardımcısı Ali Güç kendi açısından brokerlik için en önemli iki noktaya değinerek sözlerine başladı.Bu iki noktanın; çok iyi bir şekilde İngilizce bilmek olduğunu ve bir brokerin kesinlikle dürüst olması gerektiğine inandığını belirtti.Brokerliğin bir okulu olmadığını ve okuldan mezun olur olmaz broker olunamayacağından bahseden Güç, belirli tecrübe edinimleri sayesinde broker olunabileceğini belirtti. Brokerliğin en önemli olgusunun ikili insan ilişkileri olduğuna dikkat çeken Güç, broker-müşteri ilişkisindeki samimiyetin çok önemli bir ayrıntı olduğunu belirtti.

Soru-cevap bölümünün ardından Gemi Brokerleri Derneği'ni temsilen Dernek Başkanı Fikret Köseoğlu'na ve Başkan Yardımcısı Ali Güç'e Yüksekokul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökçe Çiçek Ceyhun tarafından plaket ve okulumuza özel atkı armağan edildi.

Editör: TE Bilişim