Barajlardan Haber Var

İZMİR’in içme suyu ihtiyacını karşılayan en büyük kaynak olan Tahtalı Barajı’nda son yağmurlardan sonra doluluk oranı yüzde 80’i aştı.

İzmir’de son bahar kurak geçse de Ocak ayındaki yağmurlar eksiği giderdi, çiftçinin yüzünü güldürdü. Şubat’ta da devam eden yağmurlar, kente oturanları da su sıkıntısından kurtardı. İzmir’in en büyük içme suyu kaynağı olan Tahtalı Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 80.22’ye ulaşırken, geçen nisan ayında görülen yüzde 94.94 oranındaki doluluk rekorunun, bu tarihe geldiğinde kırılabileceği belirtildi.

Geçen yıl bu tarihlerde yüzde 62.69 doluluktaki Tahtalı Barajı’nda kullanılabilir su miktarı 230 milyon 253 bin metrekübe çıktı. Geçen yıl Tahtalı Barajı’ndan 66 milyon 336 bin metreküp içme, 1 milyon 829 bin sulama suyu alındığını belirten yetkililer, hiç yağmur yağmasa bile üç yıllık su rezervi biriktiğini bildirdi. Yetkililer diğer barajlardaki doluluk oranlarını da Tahtalı yüzde 37.14, Ürkmez 74.50, Güzelhisar 87.37, Alaçatı Kutlu Aktaş’ı da yüzde 58 olarak açıkladı.

İZSU yetkililer su durumunun iyi olmasına rağmen yine de vatandaşları tasarruflu kullanım konusunda uyardı.

Editör: TE Bilişim