Fethiye Körfezi açıklarında Dalyan Deresi mevkiine bando takımı eşliğinde batırılan tekne için şimdiden bin rezervasyon yaptırıldı. Dalış turizmini geliştirmek ve Fethiye'de turizmi 12 aya yaymak için başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Fethiye Su Altı Derneği, deniz ticaret odası ve kaymakamlığın girişimleri sonucu Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan hibe alınan TCSG-121 isimli Türk tipi askeri gemi, Fethiye körfezine batırıldı. Dalyan Deresi mevkiine batırılan gemi için Fethiye limanından kalkan ve protokolü taşıyan bir teknede tören düzenlendi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı hücum botların eşliğinde yapılan törende konuşan Fethiye Su Altı Derneği Başkanı Mehtap Çelikok, gemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Gemiyi Fethiye'ye hibe eden Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ve ilçeye getirilmesinde destek olan herkese teşekkür eden Çelikok, TCSG-121 isimli geminin 42 metre uzunluğunda olduğunu söyledi.

Geminin, deniz canlılarına ve dalgıçlara zarar verecek olan tüm maddelerden arındırıldığını anlatan Çelikok, ''İzocam, elyaf ve bakır kablolar gibi deniz yaşamına zarar verecek her türlü madde batıktan söküldü. Dalgıçlarımız, rahatlıkla bu gemiye dalış yapabilecekler. Eminim Fethiye bundan sonra dalış turizmi ile de adından söz ettirecek." dedi.

23 Nisan'da Bin Kişi Dalış İçin Rezervasyon Yaptırdı

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli de geminin daha batmadan Fethiye'de bir hareketliliğe neden olduğunu söyledi.

Batığın alternatif turizmin kollarından olan dalış turizmine büyük ivme kazandıracağını ifade eden Karatekeli, "Daha henüz gemiyi batırmadan rezervasyon sayılarında ciddi canlanmalar oldu. 23 Nisan için Türkiye içinden ve dışarıdan yaklaşık bin kişilik rezervasyon yapıldı. İnanıyorum dalış sporuna gönül vermiş herkes bu batığa dalacak. Çünkü bu Türkiye'nin en büyük yapay resifi olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 1967 yılında Gölcük'te inşaa edilen 42 metre boyundaki TCSG-121 isimli askeri gemi, belediye bandosunun müzikleri eşliğinde batırıldı. İçerisi su ile doldurularak denizin derinliklerine bırakılan 45 yıllık gemi, bundan sonra dalış turizmi için hizmet verecek.

Editör: TE Bilişim