Bandırmada Arama Çalışmaları Devam Ediyor.

BANDIRMA - ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisinin Bandırma açıklarında 14 Eylül gecesi batmasıyla kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları sabah saatlerinde yeniden başlatıldı.

Balıkesir Sivil Savunma Müdürü Hüseyin Zafer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının üçüncü gününde de kayıplara henüz ulaşamadıklarını belirtti.

Arama çalışmalarına katılan profesyonel dalgıçların dün gemiye girdiklerini anımsatan Zafer, şu ana kadar geminin üst bölümünün, kafeteryanın, yemekhanenin ve tuvaletlerin tamamen tarandığını anlattı.

Zafer, araçların olduğu ön bölüme girildiğini, kazanın ardından gemiden denize yayılan kamyonların bulunduğu alanlarda da çalışma yapıldığını bildirdi.

Şu ana kadar gemi kazasında kaybolan Necati Kalın, Şevki Gönüllü, Murat Karaca ve Yahya Özoğlu'na ulaşamadıklarını ifade eden Zafer, şöyle konuştu:
''Şimdi en yoğun olan arka bölüme girilmeye çalışılıyor ama burada batmanın ve basıncın şiddetiyle araçların kağıt gibi olduğu, birbirine kaynadığı görülüyor. Yine de vicdanen rahat etmek için oraya girmeye çalışıyoruz. Bugün yine bütün dalgıçlarımızı gönderdik, sonuç bekliyoruz. 7-8 kamyon, ana girişi kapamış, dalgıçlar oradan girmeye çalışıyor. Oradan da bugün girilirse neticelendiririz. Uluslararası kural kapsamında arama çalışmaları 72 saat biliyorsunuz. Bu saat dolduktan sonra oturup tekrar değerlendireceğiz.''

Zafer, ''kayıp kişilerin hayatta kalma şanslarının olup olmadığının'' sorulması üzerine, ''Ben olmayacağını düşünüyorum. Çünkü hem havadan hem karadan tarıyoruz, olsa görürdük" dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim