Baltık Borsasından Eyal Ofer'e Onursal Üyelik

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, İsrailli İşadamı ve Zodiac Group'un yöneticisi Eyal Ofer, Baltık Borsası tarafından Onursal Üyelik ile ödüllendirildi.

Büyük prestij sağlayan ödül, daha önce Eyal Ofer'in babası Sammy Ofer'e 2009 yılında verilmiş ve son verilen Onursal Üyelik ödülü de bu olmuştu.

Ödülün daha önce verildiği kişiler ise Edingurgh Dükü, Winston Churchill ve Maersk Mc Kinney-Moller gibi önemli isimler. 

Ödül töreninde konuşan Baltık Borsası Başkanı Quentin Soanes; "Size Londra denizcilik piysasası ve Birleşik Krallık gemi siciline yaptığınız hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Baltık Borsası'na ömür boyu onursal üyelik bizim verebileceğimiz en büyük onurdur ve sizi iş hayatınızdaki faaliyetlerinizden ve hayırseverliğinizden ötürü de kutlamak isteriz" dedi. 

Ömür boyu onursal üyelik ödülünü alan Eyal Ofer ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Ben ve Zodiac Denizcilik Baltık Borsası ile uzun süreli bir beraberlik yaşamaktayız ve bu bizim için daima önem arzedecektir. Bu büyük ödülü aldmaktan ötürü çok mutluyum ve gurur verici bir olay. Bunun daha önce babama verilmiş olması da ayrı bir gurur vesilesi. Biliyorum ki yaşadığı sürece babam bu ödülü onurla taşımıştı"

 Eyal Ofer,  Londra merkezli bir gemi işletmecilik şirketi olan Zodiac maritime denizcilik şirketinin başkanlığını yürütüyor. Şirketin dünya genelinde taşımacılık yapan çeşitli boylarda 130 gemilik filosu bulunuyor. Zodiac Grubu 1976 yılından bu yana Baltık Borsasının üyesi bulunuyor. 

Eyal Ofer'in diğer denizcilik şirketleri arasında OMNI Açık Deniz Terminalleri de bulunuyor. 

Eyal Ofer ayrıca Global Holdings şirketinin de başkanlığını yürütüyor.  İşadamının ayrıca yolcu gemilerinde de hisseleri bulunuyor. Dünyanın 2. büyük kruvaziyer şirketi olan Royal Caribbean şirketinde 15 yıldır yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapıyor. 

Editör: TE Bilişim