Denizlerin Batman'i geliyor

Batman'in kullandığı Batmobile'i andıran deniz aracı, 'Ady Gil', Japon balina avcısı gemilere karşı süren savaşta Sea Shepherd Conservation Society'nin (Deniz Çobanı Koruma Derneği) en yeni silahı.

Kar amacı gütmeyen çevreci dernek, Greenpeace'in kurucularından biri olan Kanadalı Kaptan Paul Watson'un 1981 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Oregon eyaletinde kurulmuştu.

'Dalga delen' diye tanımlanan deniz aracı, 7 metre su altına dalabiliyor. Aynı zamanda tam bir çevreci. Gemi, dünya çevresini yüzde 100 yenilenebilir biodizel yakıtla, hiçbir karbon ayak izi bırakmadan dolaştı.

24 bin deniz mili uzunluğundaki yolculuk sadece 60 gün, 23 saat ve 49 dakika sürdü ve önceki iki haftalık seyahat rekorunu egale etti.

1.5 milyon dolarlık maliyetinin dörtte üçünü karşılayan Hollywood'lu işadamı nedeniyle Ady Gil ismini alan bu harika araç, derneğin balina katliamına karşı savaşındaki altıncı kampanyasının yeni silahı olacak.

Ady Gil, gelecek ay, Avustralya'dan denize açılacak.

Saatte 50 deniz mili hıza ulaşabilen araç, zıpkın gemilerinin yasadışı olarak balinaları katletmesini engellemek üzere kullanılacak.

Gemi bu kahramanca savaşa itinayla hazırlandı. Antartik'in buzulları nedeniyle oluşacak zararı sınırlandırmak izin bir toh Kevlar zırhıyla kaplanan araç böylece aynı zamanda kurşun geçirmez hale de geldi.

Kaptan Pual Watson, Globe and Mail'e yaptığı açıklamada "Batman denizde olsa böyle bir araç kullanırdı" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim