Balıklara nazır kral dairesi

UNderwater hotel, underwater resort

Florida'daki Jules'ün Denizaltı Pansiyonu denizin yedi metre altında konaklama imkanı sunuyor. Klimadan müzik sistemine yok yok. Pizza, pasta gibi siparişler suyun altına indiriliyor

Eskiden tatil denince akla hep deniz, güneş ve kumsal gelirdi. Plaj çantası, güneş koruyucu krem ve mayo tatilcilerin olmazsa olmazıydı. Ama son dönemde sağlıktan kültüre ve ekolojiye kadar birçok farklı turizm anlayışı var. Bu arayış uzayda tatile kadar gitti. Böylece klasik tatil anlayışı yavaş da olsa sarsılmaya başladı. Çünkü artık birçok kişi bir plajdan diğerine gezmek ve ıstakoz gibi yanmak yerine Peru'da lavlarla dans ediyor, Çernobil'deki Hayalet Şehir'i geziyor, tropik ormanlarda kamp kurup doğal hayatı gözlemliyor.

İşte ForbesTraveller dergisi gelişen tatil anlayışına paralel olarak en iyi "tuhaf oteller" listesini yayımladı. Bu listede Kapadokya'da Peribacaları'nın içine yapılmış otellerden İsveç'teki Buz Otel'e kadar değişik konaklama alanları sıralanıyor. Aralarından en ilginci Jules Verne'in "Denizler Altında Yirmi Bin Fersah" romanından esinlenerek Florida'da yapılmış Jules'ün Denizaltı Pansiyonu.

Odanıza girebilmek için tüplü dalmayı bilmeniz şart

Florida Key Largo'daki Jules'ün Denizaltı Pansiyonu size Emerald lagününün yedi metre derinliğinde tatil imkanı sunuyor. Ama bu pansiyona girmesinden orada yaşamasına kadar her şey farklı. Pansiyona ulaşmak için mutlaka tüplü dalmayı bilmeniz gerek. Bilmiyorsanız da endişelenmeyin, üç saatlik hızlandırılmış bir kursla temel bilgileri öğrenerek denizin altında büyük bir maceraya dalabiliyorsunuz.
Pansiyonda kapı olmadığı gibi sizi karşılayan görevliler de yok. Dipte pansiyonun altında açık bırakılmış bir giriş göreceksiniz. Tıpkı gizli bir geçit gibi. Oradan içeri gireceksiniz. Burada pansiyonun ıslak odası var. Dalmak için kullandığınız tüm araç gereçlerinizi burada bırakıyor, sıcak bir duş alıp kurulandıktan sonra pansiyonun yaşam alanına geçiyorsunuz.

 Gecesi kişi başı 445 dolar, balayı çiftlerine 1195 dolar

Tüm pansiyon sıkıştırılmış havayla dolu. Böylece içeriye su girmiyor. Gayet konforlu olan pansiyonun tamamı klimalı. 80 metrekarelik iki büyük yatak odasının yanı sıra bir de ortak kullanım için 160 metrekarelik büyük bir oda var. Her odada telefon, intercom, DVD oynatıcı ve müzik sistemi kurulmuş. Ayrıca mutfak da var. Buzdolabından mikrodalga fırına kadar her şeyi bulmak da mümkün. Ama en önemlisi her odadaki geniş pencereler. Ne zaman bu pencerelerden baksanız, çeşitli balıkları ve bitkileri görüyorsunuz. Pansiyonun dekorasyonunu ödüllü Richard F. Geary İç Mimarlık şirketi yapmış.
Fiyatlara gelirsek... Günlük konaklama kişi başına 445 dolar. Balayı çiftlerine ise gecelik 1195 dolar. Kurallara sıkı sıkı uymanız tavsiye ediliyor. Öğlen 13.00'te girip sabah 10.00'da odanızı boşaltıyorsunuz. Akşam yemeği 18.00'de, kahvaltı ise 08.00'de.

Düğün ve doğum günü kutlaması için orijinal bir mekan

Pansiyon sadece konaklamaya değil; düğün, balayı ve doğum günü gibi özel günlere de ev sahipliği yapıyor. Unutulmaz bir güne imza atmak isteyenler denizin altında farklı bir ambiyans yakaladıkları gibi "yeryüzünde" hazırlanan pastalar, çiçekler, canlı müzik, deniz ürünlerinden oluşan mönüler, hatta pizza siparişleriniz bile "kapınıza" geliyor.

Şu ana dek birçok düğüne ve balayına şahitlik yapan pansiyonda eski Kanada Başbakanı Pierre Trudeau ve Aerosmith grubundan Steven Tyler gibi ünlü isimler de konaklamış.

BAHAR BAKIR/Milliyet Pazar

Editör: TE Bilişim