Adana Balıkçılar çarşısı esnafından Ziya Ortaç, kötü bir sezon geçirdiklerini belirterek, çoğu zaman mazot parasını dahi çıkaramadıklarını söyledi.
      Geçen yıl Ramazan'da satışların yüksek olduğunu ancak bu yıl ise bekledikleri oranda talep gelmediğini belirten Ortaç, ''Balığın bol olduğu ocak ayında dahi ürünümüz elimizde kaldı. Vatandaş, balık yerine tavuk ve kırmızı eti tercih ediyor. Türk halkı balığa ilgi göstermiyor'' dedi.
      Geçen sezonda günde 150 kiloya yakın balık sattığını vurgulayan Ortaç, bu yıl ise günde ancak 50 kilo civarında balık satabildiğini ve ülke genelindeki balıkçıların ise çoğunun sezon boyunca zarar ettiğini söyledi.
     
     ''DEPOLARDA İKİNCİ KEZ ZARAR ETTİK''
      Sinan Elmas ise yılbaşı ve Kurban Bayramı zamanında tezgahların bol ve ucuz balıkla dolduğunu belirterek, esnafın tatiller nedeniyle balıkları satamadığını söyledi.
      Satılmayan balıkların bozulmaması için soğuk hava depolarına koyulduğunu belirten Elmas, ''Satamadığı balıktan zarar eden esnaf, depoya ödediği ikinci para nedeniyle ikinci kez zarar etti'' dedi.
      Sezon başında havaların sıcak gitmesi nedeniyle balığın az olduğunun altını çizen Elmas, kararsız havalar nedeniyle de sezon içinde başta hamsi olmak üzere çoğu balığın soğuk sulara göç ettiğini kaydetti.
      Balığın faydaları konusunda yapılacak kampanyaların satışları artıracağını vurgulayan Elmas, gelecek sezon için umutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

Alıntı : Milliyet

Editör: TE Bilişim