İskenderun Balıkçı Barınağının Bir Bölümü Yat Limanı Olacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun balıkçı barınağına gerekli yatırımın yapılması için projenin bitme noktasına geldiğini belirterek, barınağın bir bölümünün yat limanı olacağını söyledi.

Milletvekili Orhan Karasayar, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir ve parti yönetimi, İskenderun balıkçı barınağına giderek incelemelerde bulundu.

İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Nihat Beyazıt, milletvekili Karasayar'a limandaki çalışmalar ve balıkçıların sorunlarını anlattı.

Balıkçı barınağının mendireği ve iskele kısmının bir bölümünün deniz ile aynı seviyeye gelmesi ve çoğu zaman denizin iskele çevresinin su ile doldurması ile yaşanan sorunların çözülmesi için ilgili bakanlık ile görüştüklerini söyleyen Milletvekili Karasayar, "İlk etapta İskenderun'a bağlı Arsuz Konacak balıkçı barınağının tamamlanması için 3.6 milyon YTL ödenek çıkarttık. 11 aya kadar çalışmalar tamamlanacak, İskenderun balıkçı barınağımızında bakım ve onarımı tadilat çalışması ve barınağın bir bölümünün yat limanı olarak kullanılması için çalışmalar başlattık ve proje aşamasına gelindi. Önümüzdeki günlerde projenin bitmesi ile ihale yapılacak. Kısa süre içerisinde İskenderun balıkçı barınağına dünyanın dört bir tarafından gelen yatçılar daha rahat ağırlanacağı gibi, barınak çevresinde de gerekli düzenleme ve çalışmalar yapılacak." dedi.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim