İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİNDEN DENİZCİLİK CAMİASINA ÇAĞRI

07 Aralık günü İTÜ Denizcilik Fakültesinde Düzenlenen 129. Geleneksel Balık Günü Mezun-Dernek Başkanları-Öğrencilerin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. 

CAMİAMIZA AÇIK ÇAĞRIMIZDIR

İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğrencileri adına konuşan Okul Genel Zabiti Samet ERGELEN konuşmasında, denizcilik okulları ile sektörde ki Araştırma-Geliştirme çalışmalarının henüz bir senkrona oturamamasının öğrencileri endişelendirdiğine de değinerek öğrencilerin kendi emekleriyle bir ilki başardıklarını ve bu projelerinin de dayanakları olduğunu söyleyerek şu sözlerle Denizcilik Camiasına açık çağrıda bulundu;

Her sektörün ihtiyacı olan AR-GE çalışmalarını kendi alanında ki üniversiteler yaparken denizcilik sektöründe aynı senkronun henüz sağlanamamış olması her ne kadar bizi üzse de imkansızlıklardan imkan yaratan kardeşlerimiz tamamen öğrenci emeği olan “Air Starting” projesini bugün itibariyle okulumuza kazandırmış bulunmaktadır . Açılışı bugün yapılacak projemizde denizcilik camiamıza açık çağrımızın dayanağıdır .

“Öğrenci üretkendir . İmkan sunulması halinde her türlü projenin fikir sahibi , geliştiricisi olmaya adaydır ."

ÖĞRENCİ PROJESİ

Denizcilik Fakültesi Makine bölümü öğrencilerinin Sn. Baş Müh. Kemal Demirel hocalarıyla uzun süredir üzerinde çalıştığı "AIR STARTING" projeleri, Bir güverte zabitinin köprüüstünde makine telgrafına yol vermesiyle ilk havanın makine üzerinde izlediği yolu tüm aşamalarıyla görmemizi sağlayan tarihindeki ilklerden biridir. 

TÜM ÜLKEMİZİ GURURLANDIRAN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Öğrenci Zabiti Samet konuşmasında geçmişlerinden de örnek vererek Barbarosun torunları, Piri Reis yılında Turgut Reisli geçmişlerini unutmayarak RAGETTA TALL SHIP yarışlarında kazanılan başarılarını şu sözlerle dile getirdi;

Bundan 38 yıl önce üç ağabeyimiz okulumuzu ülkemize , ülkemizi dünyaya tanıtmak amacıyla  tarihi bir karar verirler . Binbir zorlukla tedarik ettikleri , borda ismine dek elle dokudukları 6.5 metrelik Turgut Reis isimli sandallarıyla Büyük Türk denizcisi Turgut reisin diyarına gitmek üzere Ortaköy’den avara olurlar . Tüm zorluklara rağmen hedeflerine ulaşırlar . Bu hedef , kimilerine göre okulun tanıtımı kimilerine göre ise Türk denizciliğine katılan yeni bir dimağı simgelemektedir . Bizim somut kanıtımız ise o sene okulumuza yapılan başvurularda patlama yaşanmasıdır . Bu devri yaşamış  bir neslin kardeşleri olmak , bize verdiği gururun yanında , denizcilik vizyonumuzu bir adım öteye taşıma cesaretini de bize katmaktadır .
İşte bu sebeptendir ki , 

Barbaros’un torunları , bizim kardeşlerimiz , Piri Reis yılında Turgut Reisli geçmişlerini unutmayarak Ragetta Tall Ship yarışlarında ülkemizin sancağını 30 ülke arasından göndere çektirmeyi başarmıştır . Emeği geçen tüm kardeşlerimi bir kez de sizin huzurunuzda kutluyorum . 

EĞİTİM GEMİSİ İHTİYACI

Denizcilik eğitiminin mutfağının gemiler olduğuna değinen Öğrenci Zabiti  "Deniz geleceği olan bir Türkiye Cumhuriyeti istiyorsak işe eğitimle  ;  kaliteli bir denizcilik eğitimi istiyorsak işe Eğitim Gemisi ile başlanmalıdır ." sözleriyle Denizcilik okullarının eğitim gemisi ihtiyaçlarını dile getirdi.
Konuşmasını ağabey-kardeşlik bağlarına da değinen Öğrenci Zabiti "Adımızla anılıp soyadımızla tanındığımız sürece , boru trampet sesimiz Tuzla sahillerinde yankılandığı müddetçe dik duruşumuz ticari bahriyeden eksik olmayacaktır. Pruvanız Neta, Rüzgarınız Kolayınıza Olsun."  sözleriyle konuşmasına son vererek dinleyenlerden coşkulu alkış aldı.

Editör: TE Bilişim