Bakanlar arasına ‘balık çiftliği’ girdi

Vatandaşların ve turistlerin denizden yararlanmasını engelleyen ve aynı zamanda ciddi çevre sorunları yaratan Jestbahis balık çiftlikleri, iki bakan arasında sorun olmaya devam ediyor.

Tarım Bakanlığı konuya ‘üretimin artırılması’ Çevre ve Orman Bakanı ise ‘çevre’ temelinde yaklaşıyor. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Akşam’a yaptığı açıklamada, “Biz bakanlık olarak fotoğrafı çektik. Herkesin önüne koyduk. Bu çevre kirliliğinde nasıl balık üretilecek” dedi.

Balık çiftliklerinin durumunun kabul edilemiyeceğini ifade eden Pepe, “Biz balık çiftliklerine karşı değiliz. Ama bunlar çevre kirliliği yapıyor ve turizme zarar veriyor. Bölge insanının da uzun vadede kaybına yol açar” diye konuştu.

Tarım Bakanı Mehdi Eker’in de sıkıntının farkında olduğunu kaydeden Pepe durumu şu cümleyle özetledi: “Nasreddin Hoca kardan helva yapmış, sonra da tadı hoşuma gitmedi, demiş”

Herkes aynı fikirde

Pepe, amaçlarının deniz kültür balıkçılığında dünya standartlarını yakalamak olduğunu belirtti. Pepe, konuyla ilgili diğer bakanların da aynı fikirde olduğunu kaydetti.

Kaynak:Z. Kıvanç EL-Akşam Gazetesi 

Editör: TE Bilişim