Türk Loydu, yayınladığı bir duyuru ile bu konuda bazı bilgiler verdi ve bazı uyarılarda bulundu.

Türk Loydu bilgi notunda şu ifadelere yer verildi:

"Uluslararası Gemilerin Balast Suları ve Sedimanlarının Kontrol ve Yönetimi Sözleşmesini (BWM Sözleşmesi) 8 Eylül 2016 tarihinde Finlandiya’nın kabulüyle anlaşmaya taraf devletlerin toplam tonajı 52 taraf ülkeyle dünya ticaret filosunun 35.1441%'i olmuştur. BWM Sözleşmesi dünya ticaret filosunun en az 35% gros tonajına sahip, en az 30 ülkenin taraf olduğu tarihten on iki ay sonra yürürlüğe girmelidir, bu sebeple BWM Sözleşmesi 8 Eylül 2017’de yürürlüğe girecektir. 

Sözleşme gereği bütün gemiler balast suyu performans standartlarına (D-2) 8 Eylül 2017 sonrasındaki ilk IOPP’ye bağlı yenileme sörveyinde uyum sağlamalıdır. Gemiler D-2 standartlarını sağlayana kadar balast suyu yönetimini en azından balast suyunu değiştirme standartlarını (D-1) karşılayarak yapmalıdır. Her bir gemi Balast Suyu Yönetim planını gemide bulundurmalı ve uygulamalıdır.

Bu plan (G4) Balast Suyu Yönetimi ve Balast Suyu Yönetim Planı Hazırlama Kılavuzuna uygun olarak onaylanmalıdır. Karar A.868(20)’ye uygun olarak onaylanmış Balast Suyu Yönetim Planları balast suyu yönetim sistemi teçhizi sebebiyle planın revizyonu gerekene kadar geçerliliği devam etmelidir. Ayrıca her bir gemi balast suyu kayıt defteri tutmalı, her seferde balast suyu değişimi yaparak (ya da onaylı balast suyu arıtma sistemi kullanıp arıtarak) balast sularını yönetmelidir ve başlangıç sörveyi yapılmalı ve Uluslararası Balast Suyu Yönetim Sertifikası yayınlanmalıdır."
Editör: TE Bilişim