Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ/PDY darbe teşebbüsü kapsamında başlattığı soruşturmada , Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında gözaltı kararı çıkarılan 140 hakim ve savcıdan 106’si gözaltına alındı. Hakim ve savcıların 74 ‘ü tutuklanırken , 32’si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Adreslerinde bulunamayan 34 hakim ve savcının ise aramalarına devam ediliyor.
Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin ardından haklarında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Türkiye Cumhuriyet hükümetini görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engel olmaya teşebbüs” suçlarından 140 hakim ve savcı için gözaltı kararı verdi.

Gözaltı kararı verilen 140 hakim ve savcıdan 106’sı gözaltına alınarak sorguları gerçekleştirildi. 74 hakim ve savcı çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinin ardından tutuklanarak Silivri cezaevine gönderildi. 32 hakim ve savcı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Haklarında gözaltı kararı verilen 34 hakim ve savcı ise , adreslerinde bulunamadı. Hakim ve savcıların yakalanması için çalışmaların devam edildi belirtildi.

Tutuklanan hakim ve savcıdan 72 kişinin isimleri ise şunlar:
Abdullar Denizer, Abdullah Seçil Çalıkhan, Adem Karaca, Adnan Acar, Ahmet Kılıç, Ahmet Müşteba Özbek, Ahmet Selçuk Varol, Akif Köylü, Ali Köse, Asabil Yırtıcı, Atakan Yaşaroğlu, Aydoğan Güngör, Ayhan Önder, Bahattin Çelik, Bayram Turgut, Bülent Göktopal, Cemalettin Karahan, Emir Erdem Şimşek, Emre Tan, Ercan Karakuş, Ercan Şafak, Ertuğrul Ayar, Eyüp Özer, Eyüp Savcı, Fikret Gönen, Harun Mor, Hasan Gülver, Hasan Teke, Hayati Yelesdağ, Hüseyin Gülmez, İbrahim Baytekin, İbrahim Karpuz, İlyas Gülbaylı, İshak Klavuz, İsmail Şahbaz, Kutay Telli, Mecit Gürsoy, Mehmet Akbay, Mehmet Cemil Fidancı, Mehmet Çelebi, Mehmet Sait Bilge, Memiş Gümüş, Mesut Yıldırım, Mustafa Altun, Mustafa Doğan, Mustafa Kara, Mustafa Karaosmanoğlu, Mustafa Kobat, Nedim Acu, Nesibe Özer, Nevin Özkan, Nihat Öztürk, Olcay Dündar, Ömer Tuncer, Ramazan Boyraz, Recep Eşim, Salih Baş, Salih Türkyılmaz, Sercan Coşkunkulak, Serhat Gündüzay, Serkan Çağlayan, Serkan Gümüşoğlu, Sinan Zengin, Şeref Gürkan, Tahir Aydoğmuş, Tonguç Bölükbaş, Yasin Kadıoğlu, Yaşar Sadık Taşkın, Yüksel Aksu, Yüksel Gök, Zeki Güler, Zülal Bilge
Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan 32 hakim ve savcı ise ;
Ayşe Taşkın, Ayşe Tuba Karaosmanoğlu, Canan Önder, Çiğdem Aydoğmuş, Eda Yırtıcı, Esma Ayar, Esra Acar, Fatma Günay Örenli, Günbike Efil Bölükbaş, Hacer Şimşek, Hüseyin Kalkan, İlhan Culha, İsmet Baysan Kobat, Mehmet Ali Canavcı, Mehmet Bozkurt, Mehmet Fatih Altıntaş, Melek Acu, Mutahar Özlük, Nuran Karahan, Orhan Polat, Perihan Borucu Güngör, Rahime Baş, Servet Balkan, Sevil Mehel Telli, Suzan Akçay, Tayfun Kutbay, Temel Kaleli, Ülkü Münife Bozkurt, Yeşim Kayalı Gönen, Yusuf Kahveci, Zehra Demirci Çelik, Emine Gök
Cihan
Kaynak: cha