Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Türkiye'de eğitim alanında yapılanlar çok fazla, hatta devrim niteliğinde. Yine de yapılması gerekenler var ve beklentiler çok fazla, önümüzdeki dönemde bu beklentileri karşılayacağız” dedi.

Sivas’ta temaslarda bulunan Bakan Yılmaz, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği tarafından düzenlenen sahur programına katıldı. Burada konuşma yapan Yılmaz, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, “Şundan eminim ki Türkiye geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde her alanda çok daha güçlü. Muhtemeldir ki bu güç başkalarını rahatsız ediyordur da Türkiye’yi adeta kendi problemleriyle uğraşır hale getirmek için adeta yedi düvel yerli işbirlikçilerini de kullanarak bizim enerjimizi boşa harcatmak istiyorlar. Ama bu milletin birliği, beraberliği ve ferasetiyle inşallah bu zor günleri hep beraber aşacağız” dedi.

“EĞİTİMDE REFORM YAPTIK”

Eğitimde çok büyük hizmetler ve reformlar yapıldığına değinen Bakan İsmet Yılmaz, şöyle devam etti: “Ancak eğitim ve sağlık öyle bir şey ki, ne kadar yaparsanız yapın, mutlaka yeni bir şeyler ister. ‘Eğitimde ve sağlıkta yüzde 100 reform oldu, bundan sonra hiçbir şey gerekmez’ değil. Sadece biz değil Norveç, Finlandiya, Japonya, ABD eğitim reformunu konuşuyor. Dünyanın lideri olan ülkeler eğitim reformunu konuşurken; Türkiye’nin eğitim reformunu konuşmaması mümkün mü? Dolayısıyla Türkiye'de eğitim alanında yapılanlar çok fazla hatta devrim. Yine de yapılması gerekenler var ve beklentiler çok fazla, önümüzdeki dönemde bu beklentileri karşılayacağız. Hiçbir şey yapılmamış olsa dahi her ile bir üniversite yapılmış olması bile, 76 üniversite varken 117 üniversite yapıldı ve 193 üniversiteye çıktı. Üniversite sayılarına bakıldığında ‘Allah razı olsun, her ilimize bir üniversite, bazı illerimizde birden fazla üniversite yapılmış’ denmesi geçmiş dönemi aklamak için yeterdi. Cumhuriyet döneminden daha fazla, 250 binin üzerinde derslik yaptık. Bugün gördüğünüz her 3 öğretmenden ikisi bizim dönemde atandı. Eğitimin temelinde öğretmen, alt yapı ve müfredat olacak. Öğretmen atamalarında çok iyi şeyler yapıldı. Çünkü öğretmen olmazsa müfredat olmaz.”

“TEOG’DA 980 ÖĞRENCİ SORULARIN TAMAMINI YAPTI”

Eğitimde fırsat eşitliğini getirdiklerini aktaran Bakan İsmet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “En son TEOG sınavı oldu. Yaklaşık 980 öğrenci 120 sorunun tamamını doğru cevapladı. Van’ın Erciş ve Edremit ilçelerinden birinci çıktı. Ağrı Diyadin ve Muş’un Varto, Şırnak’ın İdil, Tunceli’nin Çemişgezek, Sivas’ın Kangal ilçelerinden 120 soru doğru yapılmışsa biz eğitimde fırsat eşitliğini sağlamışız demektir. İstiyoruz ki, bunu daha da artıralım. Eğitimdir bizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak, eğitimdir bizi yoksulluktan kurtaracak, eğitimdir bizi terörden kurtaracak. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki dönem içerisinde hem Türkiye'nin eğitim problemini çözeceğiz, hem de Sivas’ın eğitim kalitesini artıracağız. Ama bunu hep birlikte yapacağız. İnşallah okul ve derslik yapmaya gücü olanlar yapacak, onların eksik kaldığı yerlerde biz bakanlık olarak destek olacağız.”Cihan
Kaynak: cha