Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adriyatik Denizi'ndeki kazanın ardından bölgeye gönderilen Barbaros fırkateyninin, geminin battığı yerin çok derin olması nedeniyle kurtarma çalışmalarına devam edemediğini açıkladı.

Bakan Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde katıldığı programın ardından, 3 Türk mürettebatın hayatını kaybettiği Adriyatik Denizi'ndeki kazaya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, "Önceki gün Adriyatik Durres'in limanın 20 mil açıklarında Türk bayraklı Ankara feribotu, diğeri de Malta bayraklı Reina1 olmakla beraber iki gemi çarpıştı. Reina battı ve iki personel kurtarıldı. Geri kalan 8 personel maalesef kayıp. Geminin battığı yerde suyun derinliği 120 metre. Kurtarma çalışmalarına

katılmak üzere Barbaros olay yerine sevk edildi. Ancak tabii geminin battığı yerin çok derin olması dolayısıyla Barbaros, kurtarma işlemlerine devam edemedi. Bundan sonrası daha profesyonel dalgıçlar ve dalgıç tesisatıyla devam edecek. Geminin sigorta firması ve amatör firması müsteşarlarımız ile birlikte gerekli çalışmaları yapacak" dedi.

Editör: TE Bilişim