Bakan Yıldırım’a Denizden Mesaj

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım’ın bugün ziyaret edeceği İzmir’in Çeşme İlçesi’ndeki balıkçılar ve tur teknesi sahipleri, yıllardır sürüncemede olan balıkçı barınağı ve limanı rahatlatacak mendirek talepleri için denizde teknelerle gösteri yapacak.

Çeşme’de turizmin çeşitlendirilmesi yönünde önemli projelerden biri olan, denizde 400 yat kapasiteli Çeşme Marina’nın temel atma töreni bugün yapılacak. Temel atma töreninde ilk harcı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım koyacak.

Bakanın gelmesini fırsat bilen Çeşmeli balıkçılar ile tur teknesi sahipleri denizde bir gösteri yapacak.

Projesi yıllar önce hazırlanan Çeşme Balıkçı Barınağı için Bakan Yıldırım’a denize açılacakları teknelerde “Hoşgeldiniz Bakanımız”, “Çeşme’ye Katkılarınız İçin Teşekkür Ediyoruz”, “Balıkçı Barınağı’mızı İstiyoruz”, “Bir İmza Atmanız Yeter” yazılı pankartlar açıp mesaj verecek olan balıkçılar ve tekne sahipleri, seslerini duyurmaya çalışacak.

Belediyeden tam destek

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile Çeşme Belediyesi Esnaf Masası Koordinatörü ve aynı zamanda Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan yardımcısı Cengiz Aydın’ı da ziyaret eden balıkçılar ve tur teknesi sahipleri, sorunlarının çözümü için destek istedi.

Çeşme Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Fehmi Dinç, sadece atılacak birkaç imza ile yıllardır bekleyen balıkçı barınağı sorununun çözüleceğini belirterek, “Barınak bünyesinde bir işletme birimi, balıkçı lokali, balık satış ünitesi, çekek yeri, soğuk hava deposu, sundurma, otopark ve marketten oluşuyor. Son derece modern bir barınak projesi hazır. Sayın Ulaştırma Bakanı’mızdan bize destek olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim