Bakan Yıldırım Çanakkale'de

Bakan yıldırım, balıkçıların gümrüklü saha olması nedeniyle çanakkale iskelesi'nde oltayla balık avlayamadıkları yönündeki şikayetleri üzerine telefonla Türkiye Deniz İşletmeleri Genel Müdürü Burhan Külünk'ü arayarak yasağın kalkmasını sağladı
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Çanakkale'nin geçilmezliği düşmana karşı. Çanakkale'yi dosta karşı, vatandaşa karşı geçilir, girilir, erişilir yapmak için ne lazımsa yapacağız'' dedi.

Bakan Yıldırım, Çanakkale Emniyet Müdürlüğünde, 21'i izleme ve 6'sı plaka tanıma olmak üzere 27 noktada kurulan MOBESE sisteminin açılışını yaptı.  

Burada sistemle plaka takibi yapan Yıldırım, AK Parti Belediye Başkan adayı Murat Efe'nin arabasının plakasını tespit etti. 

Daha sonra Kordonboyu'ndaki bir kafede balıkçılarla bir araya gelen Yıldırım, balıkçıların sorunlarını dinledi.  

Balıkçıların cezalardan şikayet etmesi üzerine Yıldırım, cezalarla ilgili bir sorun olduğunu ve yeni düzenleme yaparak geçmiş cezaları affettiklerini, Kabahatler Kanunu'na göre 5 bin lira olan asgari cezayı balıkçılar ve denizciler için düşürdüklerini bildirdi. 

Denizcilere bu istisnayı ilk kez kendilerinin getirdiğini ifade eden Yıldırım, balıkçıların Sahil Sıhhiye ile sorunlarının Sağlık Bakanlığına bağlı olduğunu, ancak bu konuyla da ilgileneceğini belirtti. 

Balıık yasağını telefonla kaldırdı

Binali Yıldırım, balıkçıların, Çanakkale İskelesi'nin gümrüklü saha olması dolayısıyla oltayla balık tutamadıklarını belirterek, buranın açılmasını istemeleri üzerine, Türkiye Deniz İşletmeleri Genel Müdürü Burhan Külünk'ü telefonla aradı.

Bakan Yıldırım, Külünk'e, ''Çanakkale'de iskele gümrüklü saha, sonra gümrükten çıkmış. Bu iskelede vatandaş balık tutmak istiyor, olta atmak istiyor, siz müsaade etmiyormuşsunuz. Şu andan itibaren oraya bir görevli koyacaksınız, sabah açacak, akşam kapatacak. Yarından itibaren tamam mı?'' diyerek, iskelede balık tutma yasağını kaldırdı.

Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Çanakkale'ye 50 yılda yapılmayanı yaptıklarını, adalara ulaşım sorununu hallettiklerini ifade ederek, 25 milyon lira göndererek gemi aldırdığını söyledi.

GESTAŞ'ı kurduklarını ve Çanakkale'yi denizle buluşturduklarını anlatan Yıldırım, ''Bu yetmedi, adalara taşımacılığı bedava yaptık. Biz veriyoruz parasını. Gelir gelmez yaptığım ilk iş yakıtta ÖTV'yi kaldırdım. Yoksa siz takımlarınızı alıp denize açılamazdınız. Çanakkale'de 25 milyon lira yakıt desteği veriyoruz. Bakanlığımızla ilgili sorununuz gecikmeden hallolur'' diye konuştu.

Çanakkale'nin Bakanı olduğunu, önceki yıl Çanakkalelilerin kendisini ''fahri hemşehri'' ilan ettiklerini anımsatan Yıldırım, ''Tapusunu da verdiler. Onun için her şeyi isteyebilirsiniz'' dedi.

Yıldırım, 2005–2008 yılları arasında Biga, Kemerköy, Gelibolu İç Liman, Kavaklıköy, Piri Reis, İmralı Adası, Eceabat olmak üzere balıkçı barınakları için toplam 7.5 milyon TL'lik harcama yaptıklarını, sorunları hemen mahallinde çözdüklerini kaydetti.

Bakan Binali Yıldırım, daha sonra Kordonboyu'nda yürüyerek, yeni alınan ''Conkbayırı'' adlı deniz otobüsünü gezdi, GESTAŞ AŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü'den bilgi aldı.

Çanakkale İskelesi'ni de gezen Yıldırım, burada kendisini bekleyen olta balıkçılarıyla karşılaştı.

Balıkçıların ''Sayın Bakanım, iskelenin balık tutmak için açıldığını duyduk'' demesi üzerine Bakan Yıldırım, ''Yarından itibaren'' dedi. Balıkçıların ısrar etmesi üzerine ise Yıldırım, ''Peki tutun bakalım'' dedi.

Buradan yürüyerek partisinin seçim bürosuna gelen Yıldırım, yol boyunca vatandaşlarla sohbet edip isteklerini dinledi.

AKP Seçim Bürosunu Açtı

Binali Yıldırım, daha sonra, partisinin Yalı Caddesi'ndeki seçim bürosunun açılışını yaptı.

Yıldırım, buradaki konuşmasında, Çanakkale Havaalanı'nın yeni apronu ve terminalinin açılışını yaptıklarını belirtti.

Çanakkale'de havaalanı bulunduğunu, ancak hava taşımacılığının olmadığını ifade eden Yıldırım, 1995'te yapılarak kaderine terk edilen havaalanını aktif hale getirdiklerini söyledi.

Çanakkale'nin marka şehir haline geldiğini, deniz taşımacılığı, hava taşımacılığı, duble yolları ve balıkçı barınaklarıyla kentin her tarafında AK Parti iktidarının mührünün olduğunu dile getiren Yıldırım, ''Şimdi artık Çanakkale'nin bir eksiğini de siz Çanakkaleliler tamamlayacaksınız. Yerel yönetimlerde Murat Efe diyeceksiniz, durmayacağız, hizmete devam edeceğiz'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Çanakkale'ye ne yapsak yeridir. Çünkü 'Çanakkale Geçilmez' diye destanlar yazan bu ülkenin bağımsızlık kapısının geçtiği yerdir. Böyle bir yere hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur.

Bakın Başbakanımız her yıl 18 Martta bütün programlarını iptal eder. Milyonlar Çanakkale'ye akıyor. Türkiye'nin kalbi Çanakkale'de atıyor. Bu sene de aynı olacak. Tarihi Yarımada'nın bütün yollarını hallettik, Gelibolu'dan Edirne sınırına kadar olan yolun ihalesini yaptık, diğer taraftan Çanakkale-Bandırma güzergahında valilikle beraber geçen yıl çok yoğun çalışma başlattık.

Çanakkale'ye önceki yıllarda, yani 1999-2002 arasında bölünmüş yollar için harcanan para miktarı 40 milyon TL. Bizim dönemimizde harcadığımız para 156 milyon TL. Bunun sadece 60 milyon TL'si geçen sene harcandı. 60 milyon TL Çanakkale'nin yollarına para harcadık, bu yıl da en az o kadar daha para harcayacağız.

Çanakkale'nin geçilmezliği düşmana karşı. Dosta karşı, vatandaşa karşı geçilir, girilir, erişilir yapmak için ne lazımsa yapacağız. Şimdi seçim bürosunun açılışını yapıyoruz ve Murat Efe başkan adayımızı Çanakkalelilere emanet ediyorum.''

Editör: TE Bilişim