Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcılığı'na Yahya Baş atandı.

Yahya Baş'ın atanmasına ilişkin üçlü kararname, bugün tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

Atamanın yayımlandığı bugünkü Resmi Gazete'de yer alan diğer kararlar uyarınca; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı'na Habib  Soluk; Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği'ne ise aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ayerden getirildi.

Yeni atananları DenizHaber olarak kutlar, başarılar dileriz.


 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından:

Karar Sayısı : 2012/313

1 - Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve + 8000 ek göstergeli Bakan Yardımcılığına Yahya BAŞ'ın atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 93 üncü maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

2 - Bu Kararı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı yürütür.

12/6/2012

Abdullah GÜL

CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip ERDOĞAN Binali YILDIRIM

Başbakan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı


Mimar Yahya BAŞ kimdir?
Yahya Baş 1952 yılında Trabzon ilinin Çaykara ilçesi Soğanlı Köyü' nde doğdu.İlk öğrenimini 1964 yılında Trabzon'da tamamladı.İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Mimarlık Bölümünü, 1979' da İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nü 1981 yılında bitirdi. Öğrencilik yıllarında Esenler Üçyüzlü Çeşme Camiinde imam hatiplik görevinde bulundu.1983' de kısa dönem vatani görevini tamamlayarak yeniden İmam hatiplik görevine döndü. Kısa bir süre sonra kendi isteği ile bu görevden ayrılarak serbest mimar olarak mesleki ve ticari meşguliyete başladı. 1991 Genel seçimlerinde RP'den milletvekili adayı oldu. 1992 Kasım'ında Belediye Başkanı seçilinceye kadar ticari meşguliyeti devam etti. Evli ve 4 çocuk babası olan Yahya BAŞ orta derecede Arapça ve Fransızca bilmektedir. 2002 Tarihinde AK Parti'den 3. Bölge Milletvekili Seçildi.
Editör: TE Bilişim