Bakan Yıldırım "Yaran Başağa" oldu

Çeşitli inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Çankırı da bulunan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, AK Parti Milletvekili Suat Kınıklıoğlu ve Karayolları Genel Müdürlüğü bürokratları ile birlikte Çankırı-Ankara arasındaki E-80 karayolunda incelemelerde bulundu.

Daha sonra Bakan Yıldırım, Çankırı'da, PTTbank konsepti dahilinde yenilenen Çankırı PTT Başmüdürlük hizmet binası ve PTT Merkez Müdürlüğü'nün açılış törenine katıldı.

Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, PTT ve PTTbank'ın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. ''Gün içerisinde işlem sayısı 2,5 milyondan 8,5 milyona çıkıyorsa, demek ki bu konuda vatandaşın bir memnuniyeti var'' diyen Yıldırım, daha önce 6-7 kalem işlem yapılan kurumda şu anda 100 kalemin üzerinde işlem gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:''117 kurumla işbirliği yapılıyor. Vatandaş her türlü parasal işlemini burada rahatlıkla yapar hale geldi. 2002 yılı öncesi kriz nedeniyle ilçelerde ve beldelerde birçok banka kapanırken, vatandaş mağdur duruma gelirken, biz PTTbank çalışmalarına 2004 yılında başladık. O günden bugüne çalışmalarla vatandaşa hizmet vermeye çalışıyoruz. Online bağlantı sayısı 3 bini aştı. PTTbank olarak düzenlenen iş yeri sayısı bu yılın sonunda 1000'i bulacak. Vatandaşın işlerini kolaylaştırdık. Bütün bunları yaparken hizmetlerimize zam yapmadık. Ve zarar etmeyen bir kuruluş olarak Türkiye'de 2005 yılında PTT, kamu kurumları arasında birinci oldu.''

Çalışmaları hakkında bilgi veren PTT Genel Müdürü Osman Tural da Çankırı'da servis elemanı sayısını 9'dan 14'e çıkardıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından, Bakan Yıldırım, Genel Müdür Tural, Vali Ali Haydar Öner ve AK Parti Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, PTTbank konsepti dahilinde yenilenen Çankırı PTT Başmüdürlük hizmet binası ve PTT Merkez Müdürlüğü'nün açılış kurdelesini birlikte kestiler.

Törene, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Çankırı'ya incelemelerde bulunmak üzere gelen Yıldırım, Çankırı Yaran Derneği tarafından düzenlenen geceye  de katıldı.

Gecede, fahri ''Yaran Başağa'' unvanı verilen Yıldırım, geleneksel yaran kıyafeti giydi.

Yıldırım, yaptığı konuşmada, geceye katılmaktan ve kendisine verilen unvandan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yaran oyunlarının sergilendiği etkinlikte, TRT ses sanatçıları ekibi tarafından da konser verildi.

Kaynak: Ulaştırma Bakanlığı Web Sitesi www.ubak.gov.tr

Editör: TE Bilişim