Bakan Yıldırım, uçaktaki yolcuların yeni yılını kutladı

 Yeni yılın ilk saatlerinde hava trafik kontrolörlerini ziyaret eden Yıldırım, İstanbul-Dubai seferi yapan uçağa bağlanarak uçuş ekibi ve yolcuların yeni yılını kutladı

 Bakan Yıldırım: - "2016 inşallah memleketimizin, milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğinin daim olacağı güzel bir yıl olur"

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yeni yılın ilk saatlerinde hava trafik kontrolörlerini ziyaret etti. Yıldırım, İstanbul-Dubai seferi yapan uçağa bağlanarak uçuş ekibi ve yolcuların yeni yılını kutladı. Bakan Yıldırım, Çubuk'taki Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezini ziyaret ederek, çalışanların yeni yıllarını kutlayıp, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

İstanbul-Dubai seferi yapan uçağa bağlanarak uçuş ekibi ve yolcuların da yeni yılını kutlayan Yıldırım, 2016 yılına ilişkin iyi dileklerini iletti. Binali Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2016 yılına ulaştırma ailesiyle girdiklerini, önce Bolu Tüneli civarında karayollarında kar mücadelesi yapan ekiplerle, daha sonra da Türk havacılığının kalbi olan Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezinde hava trafik kontrolörleriyle bir araya geldiklerini söyledi. Hava trafik kontrolörlerinin her gün binlerce uçağın havaalanlarından kalkarak emniyetle varacakları yerlere ulaşmasını sağladığını vurgulayan Yıldırım, bu görevi üstlenenlerin havacılığın gerçek ve gözükmeyen kahramanları arasında yer aldığını dile getirdi.

Yıldırım, şunları kaydetti: "Arkadaşlarımız, vatandaşlarımızın rahat ve huzur içerisinde seyehat etmeleri ve sevdikleriyle yılbaşını rahat şekilde geçirmeleri için ailelerinden ayrı olarak 7 gün 24 saat fedakarca görev yapmaya devam ediyor. Bu vesileyle onlarla bir nebze de olsa bir arada olmayı uygun gördük. Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde çalışan 100 bin civarındaki ekip arkadaşlarımızın, milletimizin ve tüm havacılık camiamızın yeni yıllarını tebrik ediyorum. Sağlık içerisinde, aileleriyle birlikte güzel bir yıl geçirmelerini mevlamdan niyaz ediyorum. 2016 inşallah memleketimizin, milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğinin daim olacağı güzel bir yıl olur."

Hava trafik kontrolörlerine baklava ikram eden Yıldırım, daha sonra merkez yetkilileriyle yeni yıl pastası kesti.

Editör: TE Bilişim