Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı; İTÜ Denizcilik Fakültesi 1 Temmuz Mezuniyet Töreni ile ilgili bir açıklama yayınladı

Açıklamada; 1 Temmuz günü meydana gelen protesto olayı ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın bir dahlinin bulunmadığı, kendisinin davet edildiği saatte tören alanında hazır bulunduğu bildirildi.

Yaşanan protesto olayından Organizasyonu yapanların sorumlu tutulduğu açıklama şöyle:

"01 Temmuz 2013 günü İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezuniyet töreni sırasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve protokole yönelik küçük çaplı bir protesto olayı yaşanmıştır.
İlk bakışta Sayın Bakan’a yönelik bir protesto eylemi gibi algılanan olay, esasında bazı öğrenci ve velilerinin tören alanında saatlerce bekletilmelerinden kaynaklanan haklı bir tepkidir.
Oysa Sayın Bakan’a ve protokole ulaşan davetiyede program saati 17:30 olarak ilan edilmiştir ve  Sayın Bakan tam zamanında tören alanında hazır bulunmuştur. Buna rağmen gecikmenin Sayın Bakan ve protokolün beklenmesinden kaynaklandığı şeklindeki yanlış algıdan dolayı böyle bir hadise vuku bulmuştur.
Yaşanan bu tatsız olayın, tertip komitesi ve fakülte yönetiminin bu süreci iyi yönetememesi ve davetlilere program akışıyla ilgili sağlıklı bilgilendirmenin yapılmamasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır.
Bunun dışında başka yorumlar yapmak ve bu konuda Sayın Bakan’ı sorumlu tutmak adil bir tutum olmayacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilişim