Karayib ülkeleri birliği 13. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na ülkemizi temsilen Ulaştıma Bakanı Binali Yıldırım katıldı

Bakan Yıldırım, Panama City’de gerçekleştirilen 25 üyeli,  Meksika, Venezüella, Colombiya gibi Karayib denizine sahildar Orta ve Güney Amerika ülkelerinin de üye olduğu  “Karayib Ülkeleri Birliği  13. Dışişleri Bakanları Toplantısı’’ na katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin 2009 - 2010  Birleşmiş Milletler  Güvenlik Konseyi geçici üyelik adaylığı ve  İzmir Expo 2015 dünya fuarı adaylığı için destek talebinde bulundu.

Bakan Yıldırım ayrıca  toplantıya katılan tüm bakanları  Mayıs 2008  tarihinde Dışişleri Bakanlığı  tarafından İstanbul’da yapılması planlanan “Karayib Ülkeleri Bakanlar Toplantısı”na  davet etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım burada, Karayib Topluluğu ülkeleri  ortak pazarı durumunda olan 15 üyeli “CARICOM “ (Caribbean Community) ülkeleri  dışişleri bakanları ile bir araya geldi.

Bakan Yıldırım daha sonra, Panama Başbakan 1. Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Samual Lewis Navaro  ile görüşerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Panama Cumhurbaşkanına gönderdiği mektubu iletti.

Navaro, görüşme esnasında İstanbul’un çok sevdiği kentlerden biri olduğunu özellikle belirtti.
 
Türkiye’ye yönelik kişisel sempatisini dile getiren Navaro, Türkiye’nin hem BM Güvenlik Konseyi adaylığı hem de İzmir’in Expo 2015 adaylığı hususunda olumlu yaklaşım ve desteklerini  dile getirdi.

Yıldırım daha sonra  Panama Canal otoritesinin daveti üzerinde beraberindeki heyet ile birlikte Panama Kanalı’nda  incelemelerde bulunarak geçiş operasyonları, işletme sistemi,  genişleme çalışmaları  vb teknik konularda  incelemelerde bulundu.

Kaynak: ubak.gov.tr

Editör: TE Bilişim