Bakan Yıldırım: Konak Pier'e marina yapılacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Konak Pier, Pasaport sahili ve mendireği arasında marina yapmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Yıldırım, İzmir’de bunun yanısıra üç marina daha yapılacağını söyledi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Konak Pier Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Yıldırım, "Konak Pier’in bulunduğu alanda marina yapmak istiyoruz. Özelleştirme İdaresi bunun için çalışma başlattı. Bu konuda tarafların görüşlerini ve hukuki durumuyla ilgili bilgi aldım" dedi. Yıldırım daha sonra Çakabey Limanı’nda Ege Açıkdeniz Yat Klubü tarafından düzenlenen yat yarışları alanını ziyaret etti. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de amatör denizciliğe ilginin az olduğunu belirten Yıldırım, mevzuatı basitleştirdiklerini, 20 bin olan denizcilik ehliyetinin 80 bine yükseldiğini söyledi. Yıldırım, "Daha çok yapmamız gerekenler var. Kabotaj Bayramı’nı artık Ankara’da kutlayan bir ülke olmamalıyız. Van Gölü’nde kutlamaya başladık. Baraj göllerine 40 tekne gönderdik. Yat klüplerinin bu etkinliklerinin de faydası olacak" dedi.

Bakan Yıldırım, Konak Pier’in yeraldığı Pasaport Mendireği ile deniz kıyısı arasındaki alanı marina yapmak istediklerini açıkladı. Bakan’ın Yıldırım’ın bu sözleri yatçılar tarafından alkışlandı. Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasında yat turizminde İspanya, İtalya ve Fransa’nın yat ve teknelerin yüzde 86’sını ağırladığını söyleyen Yıldırım, "Türkiye’ni payı yüzde 5. Türkiye’de 9 bin olan yat konaklama tesisi sayısını 17 bine çıkardık. 2023’e kadar hedefimiz 50 bin. İzmir’e burası dışında 3 marina daha yapacağız. Körfezin karşısına (Karaburun), Çeşme’ye (Ilıca) ve kuzeye (Yeni Foça) marina projelerimiz var. Müsait olan her yere yapmaya çalışırız" dedi.

İZMİR’DE SİT, OTUR ANLAŞILMIŞ

İzmir’de bugüne kadar yatırımların pek çok problemle karşılaştığını belirten Bakan Yıldırım, İzmir ’de ’sit’ denilince ’Otur’ anlamı çıktığını, kendi dönemlerinde artık sit’i ayağa kaldırıp İzmir’e ’Yürü’ dediklerini söyledi. Bakan Yıldırım’a Ege Açıkdeniz Yat Klubü Başkanı Ramazan Karakundakoğlu tarafından Klüb’ün logosu olan tişört hediye etti. Yıldırım, tişörtü giydikten sonra yatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim