Binali Yıldırım: `Kayıtsız kalmayız`

THY'de 305 işçinin geri alınmaması nedeniyle 15 Mayıs'ta grev kararı için Bakan Yıldırım ''Bu şirket hepimizin. Anlaşma imkanı kalmazsa kayıtsız kalmayız'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hava-İş'in 14 bin işçi için THY'de 15 Mayıs'ta greve gidileceğini açıklamasına tepki gösterdi. Yıldıırm NTV'nin yayınında grevin sebebi olarak geçen yıl işten çıkarılan 305 kişinin geri alınmaması ve çalışma şartlarının iyileştirilmemesinin gösterilmesinin hatırlatılması üzerine ''10 yıla baktığımızda da iyi iş yaptılar. Bayrağımızı dalgalandıran bir şirket oldu. Buna sahip çıkmalıyız'' dedi.

'Başka Havayolu Alacak'

Sendikaların daha sorumlu davranması gerektiğini ifade eden Yıldırım şöyle konuştu: '' Greve gittiniz ne olacak? Başka havayolu şirketleri sizin elinizdekileri alacak. Ondan sonra daha çok işçi çıkarmak ozurnda kalınacak. Bu şirket hepimizin şirketi, ona en başta çalışanların sahip çıkması gerekir. Milyonlarca insan mağdur olur. Bugün karar verip bilet almıyorsunuz ki. Aylar önceden alıyorsunuz. Bu mağduriyete müsaade etmememiz lazım. Bence hala anlaşmak için imkan vardır. Böyle bir imkan kalmasa da, biz de kayıtsız kalmayız. Onu da söyleyeyim 'İç işlerine karışmıyoruz'

Bakan Yıldırım, '' THY'nin iç işleyişine biz karışmıyoruz. Karışsak bu kadar gelişme olmazdı herhalde.' Bırakalım işlerini yapsınlar' dedi.

Editör: TE Bilişim