Bakan Yıldırım: Önemli olan gönüllere yol yapmaktır

Tunceli Çemişgezek'e giden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Gönüllere yol yapmayı başardığımız zaman, bu ülkede kardeşliği de dirliği de başarmış oluruz'' dedi.

 Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine gelen Bakan Yıldırım, feribot iskelesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, iki gündür denizlerde olduğunu belirterek, Ordu-Giresun arasında denizin ortasında hava alanının temelini attığını anımsattı.
 
Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde de feribotun açılışını yaptığını hatırlatan Yıldırım, ''Belediye Başkanı bana bir dosya verdi. Bir de baktım 1986 yılında projesini kendim çizdiğim feribot hala hizmette. 30 yıl önce projesini çizdiğimiz feribot hizmette, şimdi ise daha büyüğünü yaptığımız feribot hizmete giriyor. 30 yıl önce de biz vardık, şimdi de biz varız. Daha iyisini, daha büyüğünü yapıyoruz'' diye konuştu.
 
Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yaptırılan feribotun otuz araç alma kapasitesinin olduğunu ve her türlü hava şartlarında kesintisiz hizmet verebileceğini ifade eden Yıldırım, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını vurguladı.
 
Çemişgezek'in Türkiye'deki manevi ve beşeri yerinin asla ihmal edilemeyeceğinin altını çizen Yıldırım, şunları ifade etti:
 
''Bağrınızda yetiştirdiğiniz Şeyh Hüsamettin Hasevi, Bayrambaba Hazretleri, Osman Bedrettin Hazretleri gibi evliyaları ve erenleri bize geçmişte ve bugün de yol gösteren Nüzhet Dede, Diyap Ağa gibi idarecileri anmadan geçemeyeceğim. Allah razı olsun. Çemişgezek'e helal olsun, bunlardan daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Değil mi ki siz bu topraklarda bayrağı dalgalandırıyorsunuz, istiklalimizi yaşatıyorsunuz. Buralara her türlü hizmeti getirmek bizim en önemli görevimizdir, 9 senedir onun için çalışıyoruz.''


 
-''YOLLARI BÖLEREK MİLLETİ BİRLEŞTİRDİK''-

 
Bölgedeki Fırat Havzası'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür ve turizmi koruma ve geliştirme alanı olarak ilan edildiğini ifade eden Yıldırım, projenin sadece Çemişgezek, Tunceli'yi değil, Keban Barajı, Fırat Havzası'nda bulunan Erzincan, Malatya, Adıyaman, Urfa ve Gaziantep'in bölgesel kalkınma ve gelişme süresinde hak ettikleri, özellikle de turizmle ilgili yatırımları alacağını vurguladı.
 
KÖYDES projeleri kapsamında köylerin yollarının tamamının yapıldığını, evlere içme suyu getirildiğini anlatan Yıldırım, ''Türkiye'yi baştan başa bölünmüş yollarla donattık. Yolları bölerek milleti birleştirdik. İşte onun için Çemişgezek'ten buraya kadar olan yolu genişletiyoruz'' şeklinde konuştu.
 
Bakanın Yıldırım, konuşmasının ardından Deniz Müsteşarlığı tarafından yaptırılan feribotu, TOKİ konutlarını, 25 yataklı Devlet Hastanesi ile İMKB Lisesi'nin toplu açılışını yaptı.
 
Açılış töreninde, Denizcilik ve Su sporları festivali kapsamında ''Dragon Bot Yarışları'' yapıldı. Yarışmada birinci olan takıma Ulaştırma Bakanı Yıldırım, kupa verdi.
 
Tunceli Üniversitesi'ne iki adet tam takım rafting botu da hediye eden Yıldırım, Çemişgezek Belediyesi tarafından ilçe merkezinde düzenlenen ''Çemişgezek 14. Dut ve Peynir Festivali''nin açılış törenine katıldı.
 
-''ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLLERE YOL YAPMAKTIR''-
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, sesinin kısık olduğunu ve konuşmakta biraz zorlandığını dile getirerek, ''Bırakalım konuşmayı hizmetler konuşsun, gönüller konuşsun... Türkiye'nin her tarafından hemşehrilerimiz bu anı iple çekiyorlar, bir yıl boyunca festivali hayal ediyorlar ve yaşıyorlar. Yaz başladı, tatiller başladı, hepimiz bir aradayız, kardeşlik içerisindeyiz'' diye konuştu.
 
''Yollar, hava yolları yaparak hizmet vermeye devam edeceklerini'' vurgulayan Bakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
''Tabii ki hava yollarını halkın yolu haline getireceğiz, tabi ki ülkemize gelişmiş ülkelerde olan hızlı treni de en iyi şekilde sağlayacağız, çünkü bunu sizler ziyadesiyle hak ediyorsunuz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin bin yıllık tarihinde bu ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliği var. Bu kardeşliğin değil bin yıl daha, ilelebet devamı için de hepimiz aynı şekilde çalışacağız, çabalayacağız, katkı sağlayacağız. Bunun bilinci içerisindeyiz. Yol yapmak önemli değil, önemli olan gönüllere yol yapmaktır. Gönüllere yol yapmayı başardığımız zaman bu ülkede kardeşliği de dirliği de en iyi şekilde başarmış oluruz.''
 
Festival kapsamında düzenlenen etkinlikleri izleyen Bakan Yıldırım, daha sonra Elazığ'a hareket etti.

 

Editör: TE Bilişim