Sertifikalarını Yıldırım'dan aldılar

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marinturk İstanbul City Port’ta düzenlenen 28. Uluslararası İstanbul Boat Show Fuarı’nı ziyaret etti.

 

Ziyaretine aile fertleriyle katılan Binali Yıldırım, Denizcilik Müsteşarlığı’nı ziyaret ederek burada yetkililerden bilgi aldı. Türk bayrağına geçişler ve fuar hakkında bilgiler alan Yıldırım, fuarda Türk bayrağına geçiş için başvuran ve belgelerini alacak vatandaşlara sertifikalarını da takdim etti.

 

 

 

Sertifika töreninde konuşan Binali Yıldırım, “Amerikan bayrağı indi, Türk bayrağı göndere çekildi. Bu bayraktan başka bir şeyimiz yok. Dünyada her şeyden vazgeçeriz, ama bu bayraktan vazgeçemeyiz. Her şeyde bunun için. Varlığımızın, geleceğimizin ve bayrağımızın üzerine söz söyletmeyiz. Bunun böyle bilinmesi lazım. Şerefle bu bayrağı teknenizde dalgalandıracaksınız. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

 

 

Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren ve Amerikan bayraklı teknesini Türk bayrağına geçmek için başvuru yapan İskender Akbaş’a sertifikasını veren Bakan Yıldırım, “Amerikan bayraklı yelkenli bir tekne, şimdi Türk bayrağına geçmiş oluyor. Görüyorsunuz bayrağımız günden güne gönderde dalgalanmaya devam ediyor. Ay yıldızlı bayrağımızı denizlerde gururla dalgalandıracaksınız” şeklinde konuştu.  

 

 

 

Vatandaşların, ufak tefek yanlış anlaşılmalardan dolayı bazı tereddütleri olduğunun hatırlatması üzerine, Yıldırım “Pek çok tekne sahibi Türk bayrağına geçmek istiyor. İlk başlarda ufak tefek yanlış anlamalar oluyor. Tereddüt etmelerine gerek yok. Gümrük ve maliye vergilerinin olacağından çekiniyorlar. Ama burada herhangi bir problem bulunmuyor. Bunun yanı sıra sıfır tekne yaptıracak olanlar içinde bir engel bulunmuyor. Vira bismillah deyip yola devam edeceğiz” şeklinde ifade etti.

 

 

 

Bugün müracaat eden bir tekne sahibinin ertesi gün sertifikayı alabileceğine de dikkat çeken Yıldırım, “ Biz vatandaşlarımızın son günü beklemesini istemiyoruz. Bu bizim genel karakterimiz. Hepimiz bunu yapıyoruz. Biran önce işlemlerimizi başlatalım, son günü beklemeyelim” sözleriyle konuşmasına son verdi.

 

Bakan Yıldırım daha sonra fuar alanını gezdi. Gezi sırasında yoğun ilgi gören Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti. Özellikle çocuklarla şakalaşan Bakan Yıldırım, keyifli bir gezinin ardından fuar alanından ayrıldı.

Virahaber/Özel

Editör: TE Bilişim