Bakan Yıldırım: "3. Boğaz Köprüsü için Çevreye Zarar Vermeyecek, Çevre Uğruna da İhtiyaçları Gözardı Etmeyeceğiz"

İstanbul trafiğinin rahatlaması için Ulaştırma Bakanlığı tarafından 3. köprünün yapılması yönünde çalışmaları değerlendiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, çevreye zarar verecek hiçbir projeye olur vermeyeceklerini, çevre uğruna da ihtiyaçları gözardı etmeyeceklerini belirtti.

İstanbul'a yapılacak olan 3. boğaz köprüsünün geçeceği güzergâhlarda ekolojik dengelerin bozulacağı ve ağaçların kesileceği yönünde bazı söylentilerin ortaya atılması üzerine açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Yapılacak 3. boğaz köprüsünün geçeceği güzergâh, bir çok yönden değerlendiriliyor. İstanbulluların hassasiyeti bizim de hassasiyetimiz. Küresel ısınmanın amansız bir şekilde devam ettiği, ekolojik dengelerin bozulduğu, mevsimlerin birbirine karıştığı böyle bir dönemde çevreye zarar verecek hiçbir projeye biz olur demeyiz, olumlu bakmayız. Ancak, çevre uğruna da ihtiyaçlarımızı gözardı edemeyiz. Hem çevremizi koruyacağız, hem de İstanbulluların ihtiyacı olan altyapı hizmetlerini de yapacağız. Köprü yapılırken, ekolojik denge bozulmayacak, İstanbul'un su kaynaklarını yok etmeyecek bir şekilde bu proje planlanıyor" diye konuştu.

Yapılacak köprü ve bağlantı yollarının iki konuya hizmet edeceğini ifade eden Bakan Yıldırım, 3. köprü, günden güne artan şehir içi trafiğinin rahatlamasını sağlarken, İstanbul üzerinden Batıdan Doğuya devam eden transit geçişlerin yükünü de almış olacağını ifade etti. Bakan Yıldırım, şöyle dedi:

"Tüm bunları yaparken, arazi kullanımına da dikkat edilecek. Kamulaştırma bedelinin çok yüksek olmaması için proje hassasiyetle incelenecek. Sonuçta sosyal ve ekonomik fayda sağlanmasıyla beraber, çevrenin de tahrip olmadan korunması esas alınacak. Bu şartlar altında projeyi gerçekleştireceğiz."

sondakika.com

Editör: TE Bilişim