Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kocaeli'de faaliyet gösteren tersanelerde incelemelerde bulundu. Yazıcı, "Buradaki müteşebbisleri tebrik ediyorum. Dünya ile rekabet edecek üretim yapıyorlar. Bazı sıkıntıları var. Çözmek için buradayım" dedi.

İşçi ölümleri ile gündemde düşmeyen tersaneler artık sıkı inceleme altında. Bakan Yazıcı, bugün Kocaeli Serbest Bölge'de bulunan 6 tersanede inceleme yaptı. Tersaneleri tek tek gezen bakan, tersane müdürlerinden bilgi aldı. Buralarda görev yapan işçilerle de sohbet eden Yazıcı, incelemelerden sonra gazetecilere bilgi verdi. Son derece modern, dünya ile rekabet edebilecek kaliteli tankerler yatlar ve gemilerin yapıldığını belirten Yazıcı, müteşebbisleri tebrik edere, "Burada 4 bin dolayında çalışanımız var. Aileleri ile birlikte 20 bin kişi eder. Bu müteşebbislerin önünü açmak ve sorunlarını çözmek de bize düşer" dedi.

Son günlerde tersanelerin işçi kazaları ile gündemde olduğu, burada aynı sıkıntın bulunup bulunmadığı yönündeki bir soruya Yazıcı şu cevabı verdi; "Burada iş güvenliği konusunda bir sorun yok. İşçi sağlığı ve güvenliği bakımında gerekli önlemlerin alındığı bana ifade edildi. Zaten burada şimdiye kadar herhangi bir üzücü olay yaşanmamış. Buda güvenlik önlemlerinin alındığının göstergesi. Tabi Tuzla konusu ayrı. Orayla ilgili çalışma bakanlığımız ilgileniyor. İncelemeleri bitirsinler sonuçta oradaki sebepleri de öğrenmiş oluruz"

Gümrük yasası ile serbest bölge yasası arasında bazı sıkıntılar nedeniyle işverenin sıkıntılar yaşandığının hatırlatılması üzerine Yazıcı, "Bunları çözeceğiz. Zaten çözmek için buradayim. Biz işverenin önündeki engelleri kaldıracağız. Onu idari tasarruf ile çözülecekse öyle çözeceğiz, yasa ile çözülecekse öyle çözeceğiz. Sonuçta çözeceğiz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
 

kaynak:sondakika.com 

Editör: TE Bilişim