Türkiye büyük bir değişim sürecinden geçiyor. Bu değişimi gördüğü halde karşı olanlar, Türkiye’nin içe kapanmasından, dünya ile kopmasından, küçülmesinden menfaat umanlar var. Varlıklarını; istikrardan, Türkiye’nin demokratikleşmesinden, kalkınmasından, insanımızın hak özgürlüklerin önündeki engellerin kalkmasından değil de, çatışma kültüründen, kısıtlama kültüründen, ihanetten, darbeden alanlar var.
 
Oysa Türkiye eski Türkiye değil. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu sayesinde bugün hem gelişmişlik olarak, hem zihniyet olarak tarihimizin en güçlü, en dinamik, en istikrarlı dönemini yaşıyoruz.
 
Hamdolsun milletimiz de bunun farkında olarak ülkesine, vatanına sahip çıkıyor. Bu millete ayak bağı olan, hak ve özgürlüklerini kısıtlamaya çalışan örgütlerin dimdik karşısında duruyor. 
 
Bundan tam iki yıl önce 15 Temmuz gecesinde de milletimiz bun tüm dünyaya gösterdi. O gece halkımız bütün siyasi görüşlerini, farklılıklarını, yaşam biçimlerini, inançlarını, kıyafetlerini, görüşlerini, aidiyetlerini bir kenara bırakarak omuz omuza darbe girişimine karşı durarak, hainlerin doğrulttuğu namluların karşısına göğsünü siper etti.
 
15 Temmuz Şehitlerimiz gibi kahramanlarımız var olduğu sürece bu millet ve devlet ilelebet payidar kalacaktır. Bu devlet, bu bayrak sonsuza kadar milletimizin birliği ile beraberliği ile canlı olacaktır. Ay yıldızlı bayrağımızı indirtmeyeceğiz, ezanlarımızı dindirtmeyeceğiz.
 
Bu vesileyle hayatları pahasına bu topraklara hayat veren 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, darbe girişimine karşı koyan tüm vatandaşlarımıza da milletimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
 
M. Cahit TURHAN
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Editör: TE Bilişim