TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım günü birlik ziyareti çerçevesinde Kıbrıs Genç TV’nin yeni binasını ziyaret etti Didem Gürses’in hazırladığı Gündemde Neler Oluyor? Programına katılarak Didem Gürses ve Gökhan Altıner’in sorularını yanıtladı.

Yıldırım, Birinci Medya Kurumu’nun KKTC’ye yaraşır yeni bir binaya kavuştuğunu gördüğünü, Genç TV’nin 16 yıldır KKTC’nin sesi olan güzide bir kuruluş olduğunu, özellikle 2004 Annan Planı Referandumunda Kıbrıs Türk Halkının gözü kulağı olan Genç TV’nin Kıbrıs Türk Halkının Televizyonu ünvanını da haklı olarak almış olan bir medya kurumu olduğunu söyledi.
 
Birinci Medya Kurumu’nun yeni kanalı olan Dünya Ekonomi Denizcilik Lojistik TV ile özellikle ekonomik açıdan Türkiye’nin gündemini KKTC’ye, KKTC’nin gündemini de Türkiye’ye taşıyacağını belirten Yıldırım önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.
 
Yıldırım, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile alt yapı çalışmaları dışında haberleşme alanında da eşzamanlı olarak gerek e devlet uygulamalarının yaygınlaştırılması gerekse telekomünikasyon sektörünün serbestleştirilmesi KKTC’nin ve Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüştürülmesi projesinin yürütüldüğünü açıkladı.
 
Atalay ile birlikte programa katılan Hamza Ersan Saner, TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen projeler ile KKTC’de 2015 yılında bölünmüş yollarla ulaşılmayan hiçbir noktanın kalmayacağını hedeflenen projelerin hızla ilerlediğini belirtti.
 
Yıldırım, Başbakan Erdoğan’nın vurguladığı bir cümleyi anımsatarak Türkiye’de ne varsa aynı zamanda KKTC’de de olacağını Türkiye’den KKTC’ye borularla su geleceğini bunun bolluk bereket demek olduğunu, elektriğin gelmesini de sağlayacaklarını, karayolları dahil olmak üzere birçok alanda desteklerinin her zaman devam edeceğinin mesajını verdi.
 
Ercan Havaalanı’nın yap işlet devret modeliyle serbestleştirildiğini, belirten Yıldırım, bunun satıldı gibi algılanmaması gerektiğini, bu yöntemin uzun devreli kiralama olduğunu, bu şekilde Ercan Havaalanı’nın kapasitesinin artacağını ve söyledi.
 
Yeniden Kıbrıs Türk Halkının sahip olacağı bir hava yolu girişimi olabilir mi sorusu üzerine Yıldırım, mümkün oldukça devletin ticari faaliyetlerden çıkması gerektiğini, o dönemlerin artık geride kaldığını, Türkiye’de demir yolları hariç tamamında serbestleşme sürecini tamamladıklarını ve örneğin bu sayede Türk Hava Yolları’nın bir dünya markası olabildiğini vurguladı.
 
Yıldırım, KKTC’nin ekonomik ve siyasi geleceği konusunda neler düşündüğü sorusu üzerine yarının bugünden daha güzel olacağını, Türkiye’yi 10 yılda zirveye taşıyanın güven ve istikrar olduğunu, bugün TC ile KKTC arasında tam bir işbirliği olduğunu, Güney Kıbrıs’ın ekonomik durumunun ortada olduğunu, KKTC’ye uygulanan haksızlığın eninde sonunda anlaşılacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim