Bakan Arslan,Avrasya Boat Show açılışının ardından  Trio Deniz Araçları tarafından fuara getirilen Hanse 588 modelli gemiye, uygulama sonrası ilk Türk bayrağını çekerek, gemilerin Türk bayrağına geçiş uygulamasını başlatmış oldu.

Bakan Arslan denizcilik sektöründe yapılan çalışmalar kapsamında, özellikle Türk sahipli teknelerin yabancı bayrak çektiğini anımsatarak, şu bilgileri verdi:

"Bunun da sebebi şu; başka bayrakların kolaylıkları var. Orada kolaylık olunca vergileri ve gelirleri oraya gidiyor, istihdam orada oluşuyor. Hâlbuki onun yerine biz getirdiğimiz düzenleme ve kolaylıkla yaklaşık 6 bin tane yabancı bayrak çeken Türk sahipli teknenin Türk bayrağına geçmesini, böylece de bütün iş ve işlemlerinin Türkiye'de yapılmasını, oluşturduğu katma değerin de Türkiye'de kalmasını sağlayacağız, insanların konuya böyle bakması lazım.”

Tekne ve yat meraklısı vatandaşlar için yarın CNR Expo'da kapılarını açacak olan fuarda binden fazla marka yer alacak.

Fiyatları 4 bin liradan başlayan, her bütçeye uygun 300'ün üzerinde tekne, yat ve yelkenlinin sergilendiği fuar, Princess, Sealine, Hanse, Azimut, Moody, Prestige, Dufour, Jeanneau, Azuree, Sunseeker gibi dünya markalarının en iddialı motor, yat ve yelkenlilerine ev sahipliği yapıyor.

Milyon dolarlık yatların dünya ve Türkiye tanıtımlarına ev sahipliği yapan fuarda, teknoloji, tasarım ve konforu bir arada sunan süper yat, mega yat, katamaran, yelkenlinin yanı sıra amatör denizciler için daha az bütçeyle sahip olunabilecek tekneler de sergileniyor.

Editör: TE Bilişim