Irak hükümeti, Exxon Mobil ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki anlaşmayı tanımayacağını açıkladı. Bağdat ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki petrol paylaşımıyla ilgili gerilim, bölgesel yönetimin Exxon Mobil ile hidrokarbon araması için ikinci bir anlaşma imzalama kararının ardından yine artıyor.

Irak'ın enerjiden sorumlu başbakan yardımcısı Hüseyin el Şehristani, Irak yönetiminin Exxon Mobil ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki bu anlaşmayı tanımayacağını açıkladı.

Hürriyet Daily News'e konuşan el Şehristani, "Irak yönetimi tarafından onaylanmayan hiçbir anlaşmanın yasal olmadığının" altını çizdi.

Anlaşmanın imzalanmasının ardından Exxon Mobil'ın ülkenin güneyinde faaliyet gösterip gösteremeyeceği konusunda bir öngörüsü olmadığını belirten el Şehristani, Türkiye'nin, önemli miktarda petrol tedarik ettiği Irak'tan gelecekte gaz da alabileceğini ifade etti.

El Şehristani, doğal gaz çalışmaları için Shell ve Mitsubishi'den gelen teklifleri de olumlu yanıtladıklarını dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim