Barbaros Denizciler Derneği, Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

BADER Yönetim Kurulu Üyeleri ilk olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı ziyaret etti.  Dernek Başkanı Kaptan Mustafa Dülgar ve  Yönetim Kurulu Üyeleri, zor bir dönemde, kritik bir bakanlıkta görev almasından dolayı kendilerine başarı dileklerini Bakan Yılmaz’a iletirken bir denizcinin bu makama gelmesinden duydukları mutluluğu ifade ettiler.
 
Denizcilik Fakültesi mezunu olan İsmet Yılmaz ile gerek denizcilik hakkında, gerekse ülke gündemi hakkında fikir alışverişinin yapıldığı görüşmede, dernekçiliğin zorlukları ve yaşanan sıkıntılar da paylaşıldı. Bakan Yılmaz, muhtelif derneklerde kurucu ve üye olarak bulunduğunu ve STK'ların sorunlarını yakından bildiğini ifade ederlerken, gerek denizciliğimizin gerekse ülkemizin çok daha ileri seviyelere gelebilmesi için güçlü STK'lara ihtiyaç olduğunu belirttiler.

BADER,  günün anısına Bakan Yılmaz'a bir makine telgrafı maketi hediye etti.
 
 
BADER'e çok iş düşüyor

BADER Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra Ulaştırma, Denizcilik  Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Sıcak bir atmosferde geçen görüşmede, Bakan Yıldırım BADER'i takip ettiğini ve başarılı hizmetler yapıldığını ifade etti. Yeni kurulan Bakanlık ile, denizcilerin bir bakanlığı olduğunu, çok daha güçlü bir yapılandırma ile ülke denizciliğinin çok daha ilerilere gideceğini belirten Bakan Yıldırım, yeni dönemde STK'ların öneminin arttığını, daha fazla gayret edip daha fazla proje üretilmesi gerektiğini, BADER'e de çok iş düştüğünü söyledi.


Dernek Başkanı Mustafa Dülgar da öncelikle yeni kurulan bakanlığın ülkemize ve denizciliğimize hayırlı olmasını dilediklerini, BADER olarak her türlü göreve hazır olduklarını belirtti. STK'ların en büyük sorunlarının derneğin giderlerini karşılayacak maddi kaynak oluşturmak ve yetişmiş daimi eleman bulunamaması olduğunu anlatan Dülgar, faaliyetlerini sponsorluklar aracılığı ile yürüttüklerini ama kalıcı kaynaklara ihtiyaç duyduklarını ifade etti.


BADER Yönetim Kurulu Üyeleri, derneklerinin önümüzdeki dönemde yürütmeyi planladıkları projeler hakkında Bakan Yıldırım'a bilgi vererek ve tavsiyelerini aldı. Bakan Yıldırım, özellikle denizciliğin tanıtımı ile ilgili yapılacak projelerin bir an önce hayata geçirilmesini ve kendilerinin de bunu destekleyeceklerini belirtti.
 
 
Öte yandan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka'yı ziyaret eden BADER Yönetim Kurulu Üyeleri, yeni bakanlık kanunu hakkında bilgi aldılar. Kendilerine başarı dileklerini ileten BADER Yönetimi yeni bakanlığın denizciliğe ve Türkiye’ye hayırlı olması temennilerinde bulundu.


TRACECA Ulusal Sekreteri Dr. Barış Tozar'ı da ziyaret eden BADER Yönetim Kurulu Üyeleri son olarak, yine bir denizci olan Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ı Türkiye Büyük Millet Meclisinde ziyaret eden Yönetim Kurulu Üyeleri,  bütçe komisyonunda görev yapan ve çok yoğun temposuna rağmen kendilerine vakit ayıran Arslan’a başarı dileklerini iletti. Arslan da BADER'i yakından takip ettiğini, başarılı çalışmalarının devamını beklediklerini ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim